Intro Text (will show in Directory only):

Sleek and smooth

In times of sensory overload, families want their homes to be a place to relax and unwind. The new house is modelled on the straight, clean-cut lines of the famous German Bauhaus style of the 1920s and combines them with organic forms. The result is an avantgardistic look that focuses on the essential: clean lines – yes; cool reserve – no.

Light, airy and transparent

For Ambienti+ this means: clear design language, light and airy ambience, subtle, skilfully integrated details. Flush-mounted frameless windows and doors, floor-to-ceiling interior sliding doors and the base colour white create a transparent, spacious effect. The stairs seem to be floating in the air, flanked by a glass wall. In addition to several snugs around the house, there is a fireplace with glass panes integrated in the wall of the parents‘ bedroom. The flush-mounted lighting is concealed in the ceiling. The two bathrooms have gently rounded transitions between the wall and the floor. Materials like wood, glass and stainless steel set the tone. Light and airy, yet down to earth: Plank flooring in trendy oak wood with a rustic look and natural oil finish is installed throughout the house, even on the stairs. The wood floor creates a warm contrast to the white walls and the glass and stainless steel elements.

New room concept

The new house turns the traditional principles of space utilisation on different storeys upside down. Designed as a retreat from the hustle and bustle of family life, the top floor houses the bedrooms as well as the living room with the big picture window. A spacious roof-top terrace, a spa bathroom, an indoor fountain and a Yoga corner provide a haven of peace and tranquillity. The ground floor is designed as an ideal hub for family life and offers plenty of reception space for family and friends. Besides an open plan kitchen and dining area, it features a spare bedroom and a study.

Living concepts for generations

The two storeys, which each provide a useful area of almost 100 square metres, can basically be separated into two separate flats. So when kids fly the nest and the house becomes too large for the remaining family, part of the house can be let or used as a secondary suite. As the house has been designed with future needs and requirements in mind, the ground floor is barrier-free and the top floor has a separate entrance.

Plus energy house

The new house is also forward-looking with respect to the energy strategy: The high-performance building envelope with wood fibre insulation meets the requirements for ultra-low energy houses. The building is thus also easy to convert to a plus energy house. ‚Plus‘ stands for additional energy produced by solar panels on the low-pitched roof. The generated energy can also be used for the e-car charging station integrated in an exterior wall. Regnauer’s ‚Vitalwand‘ wall design not only guarantees compliance with the strict passive house standard, which ensures energy self-sufficiency but also achieves a healthy and balanced indoor climate. The HVAC system is based on an air-to-water heat pump with integrated cooling via the underfloor heating system as well as an air conditioning system with heat and moisture recovery. The ceilings are made of Regnauer’s ‚Silence‘ ceiling slabs for which Regnauer won the German Innovation Award for their audibly comfortable building solutions.

Cutting-edge building automation

The entire building automation system is designed for maximum ease of use and can be comfortably remote-controlled by smartphone (Apple/Android) or PC. Technical problems are automatically reported by text message or email. In addition to controlling the blinds, lighting and heating, the building automation system also includes the entertainment electronics. The star topology for connecting computers and other electronic devices ensures that use of the data networks is radiation-free.

More @ www.haro.co.nz/beautiful-healthy-future-oriented-homes/

Sleek and smooth

In times of sensory overload, families want their homes to be a place to relax and unwind. The new house is modelled on the straight, clean-cut lines of the famous German Bauhaus style of the 1920s and combines them with organic forms. The result is an avantgardistic look that focuses on the essential: clean lines – yes; cool reserve – no.

Light, airy and transparent

For Ambienti+ this means: clear design language, light and airy ambience, subtle, skilfully integrated details. Flush-mounted frameless windows and doors, floor-to-ceiling interior sliding doors and the base colour white create a transparent, spacious effect. The stairs seem to be floating in the air, flanked by a glass wall. In addition to several snugs around the house, there is a fireplace with glass panes integrated in the wall of the parents‘ bedroom. The flush-mounted lighting is concealed in the ceiling. The two bathrooms have gently rounded transitions between the wall and the floor. Materials like wood, glass and stainless steel set the tone. Light and airy, yet down to earth: Plank flooring in trendy oak wood with a rustic look and natural oil finish is installed throughout the house, even on the stairs. The wood floor creates a warm contrast to the white walls and the glass and stainless steel elements.

New room concept

The new house turns the traditional principles of space utilisation on different storeys upside down. Designed as a retreat from the hustle and bustle of family life, the top floor houses the bedrooms as well as the living room with the big picture window. A spacious roof-top terrace, a spa bathroom, an indoor fountain and a Yoga corner provide a haven of peace and tranquillity. The ground floor is designed as an ideal hub for family life and offers plenty of reception space for family and friends. Besides an open plan kitchen and dining area, it features a spare bedroom and a study.

Living concepts for generations

The two storeys, which each provide a useful area of almost 100 square metres, can basically be separated into two separate flats. So when kids fly the nest and the house becomes too large for the remaining family, part of the house can be let or used as a secondary suite. As the house has been designed with future needs and requirements in mind, the ground floor is barrier-free and the top floor has a separate entrance.

Plus energy house

The new house is also forward-looking with respect to the energy strategy: The high-performance building envelope with wood fibre insulation meets the requirements for ultra-low energy houses. The building is thus also easy to convert to a plus energy house. ‚Plus‘ stands for additional energy produced by solar panels on the low-pitched roof. The generated energy can also be used for the e-car charging station integrated in an exterior wall. Regnauer’s ‚Vitalwand‘ wall design not only guarantees compliance with the strict passive house standard, which ensures energy self-sufficiency but also achieves a healthy and balanced indoor climate. The HVAC system is based on an air-to-water heat pump with integrated cooling via the underfloor heating system as well as an air conditioning system with heat and moisture recovery. The ceilings are made of Regnauer’s ‚Silence‘ ceiling slabs for which Regnauer won the German Innovation Award for their audibly comfortable building solutions.

Cutting-edge building automation

The entire building automation system is designed for maximum ease of use and can be comfortably remote-controlled by smartphone (Apple/Android) or PC. Technical problems are automatically reported by text message or email. In addition to controlling the blinds, lighting and heating, the building automation system also includes the entertainment electronics. The star topology for connecting computers and other electronic devices ensures that use of the data networks is radiation-free.

More @ www.haro.co.nz/beautiful-healthy-future-oriented-homes/

Photo Spot 1

Upload Image

Drag and Drop or Click to Upload Image

Photo Spot 2

Upload Image

Drag and Drop or Click to Upload Image

Photo Spot 3

Upload Image

Drag and Drop or Click to Upload Image

This article has not been published yet, but it's saved as a draft.
Great work! This article is live.
Your article is in queue to be approved by ArchiPro.

Set Categories

{{blogPost.data.Categories.length}} {{blogPost.data.Categories.length == 1 && 'Category' || 'Categories' }}

Set Published Date

{{blogPost.data.PublishDate * 1000 | date:"mediumDate"}}

Published & Live

Awaiting ArchiPro approval.

Not Published

Published Pending... Not Published

{{ blogPost.data.Activated=='1' && "Item Approved" || "Item requires Approval" }}

{{blogPost.data.Activated=='1' && 'Approved' || 'Not Approved' }}

{{ archipro.changes_saving==0 && "All changes saved." || "Saving changes..." }}

Saved! Saving...

Leave Edit Mode

Finish Editing

Delete Blog

Delete Blog

Enter Edit Mode

Edit Page