Bay of Plenty Cricket Pavilion

Website

The design team were challenged to provide an international quality pavilion, capable of hosting international fixtures while still being inherently adaptable to accommodate everyday use. 

Design Concept

Through considered design and careful furniture selection, the spaces within the pavilion are capable of accommodating a variety of uses. The players' lounges can be equally transitioned into function, office or meeting space. While the specialist player’s facilities; including changing rooms, recovery rooms, and support rooms are all ICC World Cup standard.

Overall, the design inspiration has been taken from the environmental context of Blake Park. With views to the Pacific Ocean and the port, a language of containers, derived from shipping containers or a dune hopper, emerged.

The two containers, or boxes, contain the service areas for the two functional areas of the pavilion. One concrete clad the other glass. The concrete box encapsulates all the necessary functional spaces, the changing rooms, public toilets and recovery rooms with the facetted glass box to the field side maximising exposure to the pitch.

Project Details:

  • Sector: Sport & Recreation, Culture & Community
  • Discipline: Architecture, Interior Design, Landscape Architecture
  • Location: Mt Maunganui
  • Status: Completed 2013
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Also from Jasmax

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Bay of Plenty Cricket Pavilion

The design team were challenged to provide an international quality pavilion, capable of hosting international fixtures while still being inherently adaptable to accommodate everyday use. 

Design Concept

Through considered design and careful furniture selection, the spaces within the pavilion are capable of accommodating a variety of uses. The players' lounges can be equally transitioned into function, office or meeting space. While the specialist player’s facilities; including changing rooms, recovery rooms, and support rooms are all ICC World Cup standard.

Overall, the design inspiration has been taken from the environmental context of Blake Park. With views to the Pacific Ocean and the port, a language of containers, derived from shipping containers or a dune hopper, emerged.

The two containers, or boxes, contain the service areas for the two functional areas of the pavilion. One concrete clad the other glass. The concrete box encapsulates all the necessary functional spaces, the changing rooms, public toilets and recovery rooms with the facetted glass box to the field side maximising exposure to the pitch.

Project Details:

  • Sector: Sport & Recreation, Culture & Community
  • Discipline: Architecture, Interior Design, Landscape Architecture
  • Location: Mt Maunganui
  • Status: Completed 2013
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Also from Jasmax

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Bay of Plenty Cricket Pavilion

The design team were challenged to provide an international quality pavilion, capable of hosting international fixtures while still being inherently adaptable to accommodate everyday use. 

Design Concept

Through considered design and careful furniture selection, the spaces within the pavilion are capable of accommodating a variety of uses. The players' lounges can be equally transitioned into function, office or meeting space. While the specialist player’s facilities; including changing rooms, recovery rooms, and support rooms are all ICC World Cup standard.

Overall, the design inspiration has been taken from the environmental context of Blake Park. With views to the Pacific Ocean and the port, a language of containers, derived from shipping containers or a dune hopper, emerged.

The two containers, or boxes, contain the service areas for the two functional areas of the pavilion. One concrete clad the other glass. The concrete box encapsulates all the necessary functional spaces, the changing rooms, public toilets and recovery rooms with the facetted glass box to the field side maximising exposure to the pitch.

Project Details:

  • Sector: Sport & Recreation, Culture & Community
  • Discipline: Architecture, Interior Design, Landscape Architecture
  • Location: Mt Maunganui
  • Status: Completed 2013
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen