Beca Wellington

Website

Beca, Wellington 2009

Beca occupies eight general working floors, as well as separate client and staff amenity floors in the refurbished Aorangi House.

Greatly valued by Beca, sustainability was a key driver in the fitout design. Simple, rational circulation around the core perimeter maximises natural light and ventilation and materials with with low VOC emissions and recyclable content were selected throughout. Exposed thermal mass on all floors increases the fitout’s energy efficiency, with exposed services creating an industrial aesthetic appropriate to Beca’s engineering work.

Innovative use of the lift lobby space as part of the hub space at the centre of each floor creates a sense of openness and promotes interaction. On Level 7, a communal staff floor offers a spacious, informal area complete with catering facilities and a stunning view over the city.

Primarily functional, smart and well-organised, Beca’s fitout also includes elements of liveliness that makes it an enjoyable place to work. A striking feature of the central reception area is a large wall of glossy black rectangular panels, backlit and offset, that represents an abstraction of Beca’s logo. A sleek white reception desk contrasts with vivid red furniture to create a space that is energetic and polished. Office floors are based on a generic layout, but differentiated by strong colour themes to give each floor a distinct identity.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Studio Pacific Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Beca Wellington

Beca, Wellington 2009

Beca occupies eight general working floors, as well as separate client and staff amenity floors in the refurbished Aorangi House.

Greatly valued by Beca, sustainability was a key driver in the fitout design. Simple, rational circulation around the core perimeter maximises natural light and ventilation and materials with with low VOC emissions and recyclable content were selected throughout. Exposed thermal mass on all floors increases the fitout’s energy efficiency, with exposed services creating an industrial aesthetic appropriate to Beca’s engineering work.

Innovative use of the lift lobby space as part of the hub space at the centre of each floor creates a sense of openness and promotes interaction. On Level 7, a communal staff floor offers a spacious, informal area complete with catering facilities and a stunning view over the city.

Primarily functional, smart and well-organised, Beca’s fitout also includes elements of liveliness that makes it an enjoyable place to work. A striking feature of the central reception area is a large wall of glossy black rectangular panels, backlit and offset, that represents an abstraction of Beca’s logo. A sleek white reception desk contrasts with vivid red furniture to create a space that is energetic and polished. Office floors are based on a generic layout, but differentiated by strong colour themes to give each floor a distinct identity.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Studio Pacific Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Beca Wellington

Beca, Wellington 2009

Beca occupies eight general working floors, as well as separate client and staff amenity floors in the refurbished Aorangi House.

Greatly valued by Beca, sustainability was a key driver in the fitout design. Simple, rational circulation around the core perimeter maximises natural light and ventilation and materials with with low VOC emissions and recyclable content were selected throughout. Exposed thermal mass on all floors increases the fitout’s energy efficiency, with exposed services creating an industrial aesthetic appropriate to Beca’s engineering work.

Innovative use of the lift lobby space as part of the hub space at the centre of each floor creates a sense of openness and promotes interaction. On Level 7, a communal staff floor offers a spacious, informal area complete with catering facilities and a stunning view over the city.

Primarily functional, smart and well-organised, Beca’s fitout also includes elements of liveliness that makes it an enjoyable place to work. A striking feature of the central reception area is a large wall of glossy black rectangular panels, backlit and offset, that represents an abstraction of Beca’s logo. A sleek white reception desk contrasts with vivid red furniture to create a space that is energetic and polished. Office floors are based on a generic layout, but differentiated by strong colour themes to give each floor a distinct identity.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen