Blockhouse - WATGUNLOW | ArchiPro

Blockhouse

Website

Blockhouse sits on a rear suburban site and maximises the site’s natural orientation to provide for a bright, sunny home that is intimately related to it’s exterior. The brief called for a compact three bedroomed home, with all rooms orientated to an urban garden, northern light, and privacy maintained. The strategy for providing a home with all habitable rooms facing towards the sun was to take advantage of the unusual width of the site and to pull the lower floor living areas out either side of the upper floor bedrooms. This allowed for an open plan solution downstairs facing onto the garden, while providing for necessary service areas on the south of the building. Upstairs, bedrooms are protected from the sun using screening and eaves. The house has a very intimate and easy relationship with its front garden, where the sub-tropical planting scheme offsets the regularity of the facade. This creates a private, sunny urban oasis for year round living.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from WATGUNLOW

Done tagging
Full screen

Blockhouse

Blockhouse sits on a rear suburban site and maximises the site’s natural orientation to provide for a bright, sunny home that is intimately related to it’s exterior. The brief called for a compact three bedroomed home, with all rooms orientated to an urban garden, northern light, and privacy maintained. The strategy for providing a home with all habitable rooms facing towards the sun was to take advantage of the unusual width of the site and to pull the lower floor living areas out either side of the upper floor bedrooms. This allowed for an open plan solution downstairs facing onto the garden, while providing for necessary service areas on the south of the building. Upstairs, bedrooms are protected from the sun using screening and eaves. The house has a very intimate and easy relationship with its front garden, where the sub-tropical planting scheme offsets the regularity of the facade. This creates a private, sunny urban oasis for year round living.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from WATGUNLOW

Done tagging
Full screen

Blockhouse

Blockhouse sits on a rear suburban site and maximises the site’s natural orientation to provide for a bright, sunny home that is intimately related to it’s exterior. The brief called for a compact three bedroomed home, with all rooms orientated to an urban garden, northern light, and privacy maintained. The strategy for providing a home with all habitable rooms facing towards the sun was to take advantage of the unusual width of the site and to pull the lower floor living areas out either side of the upper floor bedrooms. This allowed for an open plan solution downstairs facing onto the garden, while providing for necessary service areas on the south of the building. Upstairs, bedrooms are protected from the sun using screening and eaves. The house has a very intimate and easy relationship with its front garden, where the sub-tropical planting scheme offsets the regularity of the facade. This creates a private, sunny urban oasis for year round living.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen