Box Living in Coastal Kaiwaka - Abodo | ArchiPro

Box Living in Coastal Kaiwaka

Located on an exposed coastal site in Kaiwaka, the design of this house called for cladding in a dark colour tone.

Vulcan timber cladding in Ebony was chosen for its inherent stability and durability in this application.

The same Vulcan timber in a clear finish was used on the soffits and continued internally into the living areas providing a striking contrast with the dark exterior weatherboards, while at the same time bringing the warmth of timber to the interior.

With exceptional detail and style, this beautiful home was designed and built by innovative Auckland company, Box.

Project photography courtesy of Tony Nyberg. 

See more on this project here.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project