Herne Bay Historic Cottage Renovation

Website

It could well be argued that Poggenpohl designer, Lara Farmilo, has achieved a perfect one-open-ended galley kitchen here in this renovation of a two-storied cottage in Herne Bay. The client, whose parents already own a Poggenpohl, had full belief that this would be the outcome. The dark, moody fronts in matt –lacquer diamond grey combined with silver ash décor create a wonderful warm atmosphere in this part of the house, which is a half story below street level. There is a nice flow out to the secluded courtyard garden, and this is strengthened by the low-level cabinets that stretch the storage to the maximum and on which the TV sits.

Whilst the kitchen is overall quite small, the use of the grey mirror on the far wall makes it seem bigger.  Likewise, the complete lack of handles and the fully-integrated appliances help in this regard. These appliances are Miele except for the integrated rangehood which is a Gutmann Llano 810. The benchtops along the back wall is twelve-millimetre-thick porcelain. The ‘peninsula’ benchtop uses the same material but is mitred up to be thicker, 130mm, to allow for the cantilever which enables both occupants of the home to share breakfast on stools. This was a challenging renovation for the builder but there was a high degree of trust between him and Poggenpohl that yielded an outcome that delighted the builder, the kitchen designer and, most importantly, the client. The builder turned around and ordered a Poggenpohl for his own home renovation.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Poggenpohl

Done tagging
Full screen

Herne Bay Historic Cottage Renovation

It could well be argued that Poggenpohl designer, Lara Farmilo, has achieved a perfect one-open-ended galley kitchen here in this renovation of a two-storied cottage in Herne Bay. The client, whose parents already own a Poggenpohl, had full belief that this would be the outcome. The dark, moody fronts in matt –lacquer diamond grey combined with silver ash décor create a wonderful warm atmosphere in this part of the house, which is a half story below street level. There is a nice flow out to the secluded courtyard garden, and this is strengthened by the low-level cabinets that stretch the storage to the maximum and on which the TV sits.

Whilst the kitchen is overall quite small, the use of the grey mirror on the far wall makes it seem bigger.  Likewise, the complete lack of handles and the fully-integrated appliances help in this regard. These appliances are Miele except for the integrated rangehood which is a Gutmann Llano 810. The benchtops along the back wall is twelve-millimetre-thick porcelain. The ‘peninsula’ benchtop uses the same material but is mitred up to be thicker, 130mm, to allow for the cantilever which enables both occupants of the home to share breakfast on stools. This was a challenging renovation for the builder but there was a high degree of trust between him and Poggenpohl that yielded an outcome that delighted the builder, the kitchen designer and, most importantly, the client. The builder turned around and ordered a Poggenpohl for his own home renovation.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Poggenpohl

Done tagging
Full screen

Herne Bay Historic Cottage Renovation

It could well be argued that Poggenpohl designer, Lara Farmilo, has achieved a perfect one-open-ended galley kitchen here in this renovation of a two-storied cottage in Herne Bay. The client, whose parents already own a Poggenpohl, had full belief that this would be the outcome. The dark, moody fronts in matt –lacquer diamond grey combined with silver ash décor create a wonderful warm atmosphere in this part of the house, which is a half story below street level. There is a nice flow out to the secluded courtyard garden, and this is strengthened by the low-level cabinets that stretch the storage to the maximum and on which the TV sits.

Whilst the kitchen is overall quite small, the use of the grey mirror on the far wall makes it seem bigger.  Likewise, the complete lack of handles and the fully-integrated appliances help in this regard. These appliances are Miele except for the integrated rangehood which is a Gutmann Llano 810. The benchtops along the back wall is twelve-millimetre-thick porcelain. The ‘peninsula’ benchtop uses the same material but is mitred up to be thicker, 130mm, to allow for the cantilever which enables both occupants of the home to share breakfast on stools. This was a challenging renovation for the builder but there was a high degree of trust between him and Poggenpohl that yielded an outcome that delighted the builder, the kitchen designer and, most importantly, the client. The builder turned around and ordered a Poggenpohl for his own home renovation.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen