Herne Bay Renovation

Website

This builder of bespoke houses chose Poggenpohl when he was renovating his own home. The large living area of the home looks out onto decking and a large swimming pool. So the kitchen was oriented so the kitchen user, irrespective of the task being performed, was always oriented toward that view. The large island, with its 20mm-thick Caesarstone benchtop and its waterfall end, carries both the sink and the Miele induction hob with its downdraft.

There are handle-less tall units right across the back wall which house the pantries, the integrated Miele refrigerator-freezer, a cleaning cupboard, audio-visual equipment and crockery. These reach to 2.7 metres in height and are split in two by the central access hallway. Hidden amongst the tall units is a Poggenpohl +Stage unit with its two pocket doors. When it is open the two doors slide nicely into their ‘pockets’ to reveal a work station for small appliances. Ventilation for the av equipment and the refrigeration is by way of stainless steel vented/louvered plinths the full width of the room. These plinths also act as vents for the air-conditioning.

There are no handles on this satin-lacquer polar white kitchen; the tall units are all push-to-open and the island uses Poggenpohl’s +Segmento style to achieve easy drawer opening. The clients are delighted with all the subtle design features in their clever Poggenpohl.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Poggenpohl

Done tagging
Full screen

Herne Bay Renovation

This builder of bespoke houses chose Poggenpohl when he was renovating his own home. The large living area of the home looks out onto decking and a large swimming pool. So the kitchen was oriented so the kitchen user, irrespective of the task being performed, was always oriented toward that view. The large island, with its 20mm-thick Caesarstone benchtop and its waterfall end, carries both the sink and the Miele induction hob with its downdraft.

There are handle-less tall units right across the back wall which house the pantries, the integrated Miele refrigerator-freezer, a cleaning cupboard, audio-visual equipment and crockery. These reach to 2.7 metres in height and are split in two by the central access hallway. Hidden amongst the tall units is a Poggenpohl +Stage unit with its two pocket doors. When it is open the two doors slide nicely into their ‘pockets’ to reveal a work station for small appliances. Ventilation for the av equipment and the refrigeration is by way of stainless steel vented/louvered plinths the full width of the room. These plinths also act as vents for the air-conditioning.

There are no handles on this satin-lacquer polar white kitchen; the tall units are all push-to-open and the island uses Poggenpohl’s +Segmento style to achieve easy drawer opening. The clients are delighted with all the subtle design features in their clever Poggenpohl.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Poggenpohl

Done tagging
Full screen

Herne Bay Renovation

This builder of bespoke houses chose Poggenpohl when he was renovating his own home. The large living area of the home looks out onto decking and a large swimming pool. So the kitchen was oriented so the kitchen user, irrespective of the task being performed, was always oriented toward that view. The large island, with its 20mm-thick Caesarstone benchtop and its waterfall end, carries both the sink and the Miele induction hob with its downdraft.

There are handle-less tall units right across the back wall which house the pantries, the integrated Miele refrigerator-freezer, a cleaning cupboard, audio-visual equipment and crockery. These reach to 2.7 metres in height and are split in two by the central access hallway. Hidden amongst the tall units is a Poggenpohl +Stage unit with its two pocket doors. When it is open the two doors slide nicely into their ‘pockets’ to reveal a work station for small appliances. Ventilation for the av equipment and the refrigeration is by way of stainless steel vented/louvered plinths the full width of the room. These plinths also act as vents for the air-conditioning.

There are no handles on this satin-lacquer polar white kitchen; the tall units are all push-to-open and the island uses Poggenpohl’s +Segmento style to achieve easy drawer opening. The clients are delighted with all the subtle design features in their clever Poggenpohl.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen