Leslie House

Website

NZIA Award Jury’s Citation: “Embedded into the hillside against an existing stone retaining wall, the house unfolds from behind a macrocarpa shelter belt. A carefully emphasised pedestrian entry leads into a generous gallery space forming the backbone of the house and preserving the encounter with the expansive views. Structural concrete elements serve to frame vistas and anchor the home under broad, sheltering eaves that create links to the surrounding landscape. A sense of separation of living spaces has been created in a seamless and easy manner. The carefully detailed use of materials enhances the experience of a luxurious yet welcoming environment.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Matz Architects

Done tagging
Full screen

Leslie House

NZIA Award Jury’s Citation: “Embedded into the hillside against an existing stone retaining wall, the house unfolds from behind a macrocarpa shelter belt. A carefully emphasised pedestrian entry leads into a generous gallery space forming the backbone of the house and preserving the encounter with the expansive views. Structural concrete elements serve to frame vistas and anchor the home under broad, sheltering eaves that create links to the surrounding landscape. A sense of separation of living spaces has been created in a seamless and easy manner. The carefully detailed use of materials enhances the experience of a luxurious yet welcoming environment.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Matz Architects

Done tagging
Full screen

Leslie House

NZIA Award Jury’s Citation: “Embedded into the hillside against an existing stone retaining wall, the house unfolds from behind a macrocarpa shelter belt. A carefully emphasised pedestrian entry leads into a generous gallery space forming the backbone of the house and preserving the encounter with the expansive views. Structural concrete elements serve to frame vistas and anchor the home under broad, sheltering eaves that create links to the surrounding landscape. A sense of separation of living spaces has been created in a seamless and easy manner. The carefully detailed use of materials enhances the experience of a luxurious yet welcoming environment.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen