Peacocks Early Learning Centre, Stonefields

Website

Mount Wellington Childcare

East Auckland, New Zealand

This childcare project in Stonefields is for a 100 children split into four rooms on the ground floor, with the administration space set above.

Mount Wellington Childcare is expressed as two volumes; the support functions balance on top of and cantilever over the entrance to the children’s level.

The children’s spaces are glass boxes set back within the solid lower floor volume, which also defines covered external spaces that provide shading to the internal areas.

The volumes are broken down externally into transparent, semi-transparent and solid elevations, creating routes through between car park and entrance, defining public and private spaces.

The lower floor also accommodates a large dining room and kitchen to enable dining and learning to be separated.

Client: Mount Wellington ChildcareLocation: Mount Wellington, Auckland, New Zealand

Construction cost: NZ $1.6 million

Area: 800m²Programme: In Resource Consent, completion due end 2014

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Collingridge And Smith Architects (UK)

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Peacocks Early Learning Centre, Stonefields

Mount Wellington Childcare

East Auckland, New Zealand

This childcare project in Stonefields is for a 100 children split into four rooms on the ground floor, with the administration space set above.

Mount Wellington Childcare is expressed as two volumes; the support functions balance on top of and cantilever over the entrance to the children’s level.

The children’s spaces are glass boxes set back within the solid lower floor volume, which also defines covered external spaces that provide shading to the internal areas.

The volumes are broken down externally into transparent, semi-transparent and solid elevations, creating routes through between car park and entrance, defining public and private spaces.

The lower floor also accommodates a large dining room and kitchen to enable dining and learning to be separated.

Client: Mount Wellington ChildcareLocation: Mount Wellington, Auckland, New Zealand

Construction cost: NZ $1.6 million

Area: 800m²Programme: In Resource Consent, completion due end 2014

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Collingridge And Smith Architects (UK)

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Peacocks Early Learning Centre, Stonefields

Mount Wellington Childcare

East Auckland, New Zealand

This childcare project in Stonefields is for a 100 children split into four rooms on the ground floor, with the administration space set above.

Mount Wellington Childcare is expressed as two volumes; the support functions balance on top of and cantilever over the entrance to the children’s level.

The children’s spaces are glass boxes set back within the solid lower floor volume, which also defines covered external spaces that provide shading to the internal areas.

The volumes are broken down externally into transparent, semi-transparent and solid elevations, creating routes through between car park and entrance, defining public and private spaces.

The lower floor also accommodates a large dining room and kitchen to enable dining and learning to be separated.

Client: Mount Wellington ChildcareLocation: Mount Wellington, Auckland, New Zealand

Construction cost: NZ $1.6 million

Area: 800m²Programme: In Resource Consent, completion due end 2014

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Collingridge And Smith Architects (UK)

Done tagging
Full screen