Perspective Apartments

Website

The Perspective Apartments consists of 86 residential apartments over four levels, plus two levels of under ground parking covering the entire 3,686m2 site. Concrete, glass and aluminum are used to create seven individual buildings placed around an internal courtyard.

Each apartment has been conceived as a platform which opens to the sun and views, but remains apart from the street.

The interiors focus is on flexibility and spaciousness through the use of large internal and external sliding doors.

The internal courtyard has been designed to provide a visually interesting and serene space for residents.

Completed by Grant Harris whilst at Ignite Architects.

Client: Landplan
Location: Ponsonby
Completed: 2005
Project Director: Grant Harris

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen

Perspective Apartments

The Perspective Apartments consists of 86 residential apartments over four levels, plus two levels of under ground parking covering the entire 3,686m2 site. Concrete, glass and aluminum are used to create seven individual buildings placed around an internal courtyard.

Each apartment has been conceived as a platform which opens to the sun and views, but remains apart from the street.

The interiors focus is on flexibility and spaciousness through the use of large internal and external sliding doors.

The internal courtyard has been designed to provide a visually interesting and serene space for residents.

Completed by Grant Harris whilst at Ignite Architects.

Client: Landplan
Location: Ponsonby
Completed: 2005
Project Director: Grant Harris

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen

Perspective Apartments

The Perspective Apartments consists of 86 residential apartments over four levels, plus two levels of under ground parking covering the entire 3,686m2 site. Concrete, glass and aluminum are used to create seven individual buildings placed around an internal courtyard.

Each apartment has been conceived as a platform which opens to the sun and views, but remains apart from the street.

The interiors focus is on flexibility and spaciousness through the use of large internal and external sliding doors.

The internal courtyard has been designed to provide a visually interesting and serene space for residents.

Completed by Grant Harris whilst at Ignite Architects.

Client: Landplan
Location: Ponsonby
Completed: 2005
Project Director: Grant Harris

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen