Remuera Playcentre

Website

The play centre had located a site with an old house in Remuera which was positioned close to the main road and ideally located for a play centre. The old house was not in good condition structurally so it was demolished. This made way for a new purpose-built centre that was designed to cater for 25 children and their caregivers. However, a long protracted notified resource consent was required before the complex could progress.

The site was long and sloping with the high concrete wall of a power station to the northern side. The brief required the centre to be sympathetic in style to the neighbouring houses while providing sunny outdoor play, and good indoor-outdoor connection. A high roof with ventilated clerestory windows was used to draw in the sunlight and provide a means of cooling in hot summer days.

The internal layout needed to comply with Early Childhood Regulations, as well as provide a light sunny space that was able to be used in multiple ways as parents wished to facilitate their children’s play and learning. Durable cost-effective materials and disabled access were important criteria in the design.    

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Lynda Slaney Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Remuera Playcentre

The play centre had located a site with an old house in Remuera which was positioned close to the main road and ideally located for a play centre. The old house was not in good condition structurally so it was demolished. This made way for a new purpose-built centre that was designed to cater for 25 children and their caregivers. However, a long protracted notified resource consent was required before the complex could progress.

The site was long and sloping with the high concrete wall of a power station to the northern side. The brief required the centre to be sympathetic in style to the neighbouring houses while providing sunny outdoor play, and good indoor-outdoor connection. A high roof with ventilated clerestory windows was used to draw in the sunlight and provide a means of cooling in hot summer days.

The internal layout needed to comply with Early Childhood Regulations, as well as provide a light sunny space that was able to be used in multiple ways as parents wished to facilitate their children’s play and learning. Durable cost-effective materials and disabled access were important criteria in the design.    

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Lynda Slaney Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Remuera Playcentre

The play centre had located a site with an old house in Remuera which was positioned close to the main road and ideally located for a play centre. The old house was not in good condition structurally so it was demolished. This made way for a new purpose-built centre that was designed to cater for 25 children and their caregivers. However, a long protracted notified resource consent was required before the complex could progress.

The site was long and sloping with the high concrete wall of a power station to the northern side. The brief required the centre to be sympathetic in style to the neighbouring houses while providing sunny outdoor play, and good indoor-outdoor connection. A high roof with ventilated clerestory windows was used to draw in the sunlight and provide a means of cooling in hot summer days.

The internal layout needed to comply with Early Childhood Regulations, as well as provide a light sunny space that was able to be used in multiple ways as parents wished to facilitate their children’s play and learning. Durable cost-effective materials and disabled access were important criteria in the design.    

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen