Rolleston House

Website

The overall size of this house is larger than most in the surrounding area therefore the road front elevation was designed to have similar proportions to the remainder of the street.

As this house is for a growing family, interior and exterior spaces were created for both children and parents. The location and shape of the house on the site aided this, creating a constantly visible large back yard for the children and entertaining areas, yet still allowing for a separate service area for car washing, trailer storage, vegetable gardens, glass house and a shed.

Visible from most parts of the home, the glass hallway acts as a heat sink and thermal mass for the sleeping wing. This area has automatic blinds and ventilation to adjust for solar gain as required.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Coll architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Rolleston House

The overall size of this house is larger than most in the surrounding area therefore the road front elevation was designed to have similar proportions to the remainder of the street.

As this house is for a growing family, interior and exterior spaces were created for both children and parents. The location and shape of the house on the site aided this, creating a constantly visible large back yard for the children and entertaining areas, yet still allowing for a separate service area for car washing, trailer storage, vegetable gardens, glass house and a shed.

Visible from most parts of the home, the glass hallway acts as a heat sink and thermal mass for the sleeping wing. This area has automatic blinds and ventilation to adjust for solar gain as required.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Coll architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Rolleston House

The overall size of this house is larger than most in the surrounding area therefore the road front elevation was designed to have similar proportions to the remainder of the street.

As this house is for a growing family, interior and exterior spaces were created for both children and parents. The location and shape of the house on the site aided this, creating a constantly visible large back yard for the children and entertaining areas, yet still allowing for a separate service area for car washing, trailer storage, vegetable gardens, glass house and a shed.

Visible from most parts of the home, the glass hallway acts as a heat sink and thermal mass for the sleeping wing. This area has automatic blinds and ventilation to adjust for solar gain as required.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen