Statistics House Fitout

Website

Following on from our award winning Statistics New Zealand Head Office Fitout of 2005 we were commissioned to design a new fitout in Statistics House. This was designed under the Government Property Group’s Guidelines for ‘agency agnostic’ premises that allow for flexible and cost effective accommodation for government agencies.

The robustness of our original planning for the typical ‘working’ floors was proven in the new fitout, which only required one plan change to update these floors to be suitable for a new flexible working style, sometimes known as Activity Based Working (ABW).

The look and feel of the new fitout took its cue from the CentrePort location and makes reference to the colours, materials and textures found around the adjacent port land and waterfront.

The old fitout was completely refreshed with new carpet, acoustic wall treatments, folded metal ‘containers’, and graphics. New kitchens and informal meeting spaces were also provided.

To support the new flexible workstyle a range of soft fitout solutions completed the upgrade.

Three of the typical upper floors have been completed and were very positively received by staff and visitors.

 

Photography by Paul McCredie Architectural Photographer

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Studio Pacific Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Statistics House Fitout

Following on from our award winning Statistics New Zealand Head Office Fitout of 2005 we were commissioned to design a new fitout in Statistics House. This was designed under the Government Property Group’s Guidelines for ‘agency agnostic’ premises that allow for flexible and cost effective accommodation for government agencies.

The robustness of our original planning for the typical ‘working’ floors was proven in the new fitout, which only required one plan change to update these floors to be suitable for a new flexible working style, sometimes known as Activity Based Working (ABW).

The look and feel of the new fitout took its cue from the CentrePort location and makes reference to the colours, materials and textures found around the adjacent port land and waterfront.

The old fitout was completely refreshed with new carpet, acoustic wall treatments, folded metal ‘containers’, and graphics. New kitchens and informal meeting spaces were also provided.

To support the new flexible workstyle a range of soft fitout solutions completed the upgrade.

Three of the typical upper floors have been completed and were very positively received by staff and visitors.

 

Photography by Paul McCredie Architectural Photographer

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Studio Pacific Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Statistics House Fitout

Following on from our award winning Statistics New Zealand Head Office Fitout of 2005 we were commissioned to design a new fitout in Statistics House. This was designed under the Government Property Group’s Guidelines for ‘agency agnostic’ premises that allow for flexible and cost effective accommodation for government agencies.

The robustness of our original planning for the typical ‘working’ floors was proven in the new fitout, which only required one plan change to update these floors to be suitable for a new flexible working style, sometimes known as Activity Based Working (ABW).

The look and feel of the new fitout took its cue from the CentrePort location and makes reference to the colours, materials and textures found around the adjacent port land and waterfront.

The old fitout was completely refreshed with new carpet, acoustic wall treatments, folded metal ‘containers’, and graphics. New kitchens and informal meeting spaces were also provided.

To support the new flexible workstyle a range of soft fitout solutions completed the upgrade.

Three of the typical upper floors have been completed and were very positively received by staff and visitors.

 

Photography by Paul McCredie Architectural Photographer

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen