The Ballance Street Studio - Gisborne, New Zealand - Abodo | ArchiPro

The Ballance Street Studio - Gisborne, New Zealand

Designed by Shane Kingsbeer of Kingsbeer Architecture as a simple cube, however the construction is anything but simple.

Viewed from the road, the box-shaped workroom seems to float above the ground. 

This in part due to the clean design and choice of materials, but also in the clever planning. Signage, a letterbox and fencing are all absent from the street frontage - and leave the studio’s clean unbroken lines to speak for themselves. 

The studio facade is clad with Abodo’s thermally modified pine (a rapidly renewable and locally sourced eco-timber) using Vulcan Screening finished in Sioo:x natural wood coating. 

This innovative finish means the timber will silver off over time so the studio blends effortlessly into its surrounds

Read more about this project here.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project