Waitohi Library and Community Hub - Wellington, New Zealand - Abodo | ArchiPro

Waitohi Library and Community Hub - Wellington, New Zealand

Website

Striking entrance columns, in carefully crafted CNC routered Vulcan timber screening, set this new community hub apart. Waitohi, Johnsonville’s new library and community hub, supports sustainable city growth and sets a precedent for suburban centres transitioning towards denser ‘town’ centres, consolidating and connecting existing facilities. 

Vulcan Screening in Manuka finish has been used extensively to the exterior, including carefully crafted 700x88mm x 6m high entrance columns CNC routered by Makers of Architecture, in a design by celebrated artist Matthew Mcintyre-Wilson.

Launched as a design competition by Wellington City Council, the project has delivered: 

  • A new community heart/ town centre for Johnsonville (10,000 additional people expected to live in Johnsonville in the next 20years)

  • Consolidated community facilities including; Johnsonville Library, Keith Spy Pool (in its existing location), Whānau Manaaki Kindergarten, café - Common Ground, Johnsonville transport hub linking to Memorial Park

Read more about this project here.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Abodo

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Waitohi Library and Community Hub - Wellington, New Zealand

Striking entrance columns, in carefully crafted CNC routered Vulcan timber screening, set this new community hub apart. Waitohi, Johnsonville’s new library and community hub, supports sustainable city growth and sets a precedent for suburban centres transitioning towards denser ‘town’ centres, consolidating and connecting existing facilities. 

Vulcan Screening in Manuka finish has been used extensively to the exterior, including carefully crafted 700x88mm x 6m high entrance columns CNC routered by Makers of Architecture, in a design by celebrated artist Matthew Mcintyre-Wilson.

Launched as a design competition by Wellington City Council, the project has delivered: 

  • A new community heart/ town centre for Johnsonville (10,000 additional people expected to live in Johnsonville in the next 20years)

  • Consolidated community facilities including; Johnsonville Library, Keith Spy Pool (in its existing location), Whānau Manaaki Kindergarten, café - Common Ground, Johnsonville transport hub linking to Memorial Park

Read more about this project here.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Abodo

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Waitohi Library and Community Hub - Wellington, New Zealand

Striking entrance columns, in carefully crafted CNC routered Vulcan timber screening, set this new community hub apart. Waitohi, Johnsonville’s new library and community hub, supports sustainable city growth and sets a precedent for suburban centres transitioning towards denser ‘town’ centres, consolidating and connecting existing facilities. 

Vulcan Screening in Manuka finish has been used extensively to the exterior, including carefully crafted 700x88mm x 6m high entrance columns CNC routered by Makers of Architecture, in a design by celebrated artist Matthew Mcintyre-Wilson.

Launched as a design competition by Wellington City Council, the project has delivered: 

  • A new community heart/ town centre for Johnsonville (10,000 additional people expected to live in Johnsonville in the next 20years)

  • Consolidated community facilities including; Johnsonville Library, Keith Spy Pool (in its existing location), Whānau Manaaki Kindergarten, café - Common Ground, Johnsonville transport hub linking to Memorial Park

Read more about this project here.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging