Winchester

Website

A 470m2 single family home located on a 1,200m2 rear site in the Christchurch suburb of Merivale.  The house in its simplest form is a linear box perched upon a series of supporting sub-forms.  These forms slide freely past one another without obstruction and are clearly articulated both internally and externally.  Their positioning is strategically set to create a rational program internally, as well as a series of external courtyard spaces designed to offer multiple outdoor living opportunities away from prevailing winds.

Internally the main living spaces pivot from a common timber-clad services core located centrally within the floor plan and orientate toward the north and north-west to a generous lawn and swimming pool.  The generous floor plan includes a self-contained space for a live-in ‘au pair’ on the ground floor that, although attached, could function completely independent from the main spaces.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from CoLab Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Winchester

A 470m2 single family home located on a 1,200m2 rear site in the Christchurch suburb of Merivale.  The house in its simplest form is a linear box perched upon a series of supporting sub-forms.  These forms slide freely past one another without obstruction and are clearly articulated both internally and externally.  Their positioning is strategically set to create a rational program internally, as well as a series of external courtyard spaces designed to offer multiple outdoor living opportunities away from prevailing winds.

Internally the main living spaces pivot from a common timber-clad services core located centrally within the floor plan and orientate toward the north and north-west to a generous lawn and swimming pool.  The generous floor plan includes a self-contained space for a live-in ‘au pair’ on the ground floor that, although attached, could function completely independent from the main spaces.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from CoLab Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Winchester

A 470m2 single family home located on a 1,200m2 rear site in the Christchurch suburb of Merivale.  The house in its simplest form is a linear box perched upon a series of supporting sub-forms.  These forms slide freely past one another without obstruction and are clearly articulated both internally and externally.  Their positioning is strategically set to create a rational program internally, as well as a series of external courtyard spaces designed to offer multiple outdoor living opportunities away from prevailing winds.

Internally the main living spaces pivot from a common timber-clad services core located centrally within the floor plan and orientate toward the north and north-west to a generous lawn and swimming pool.  The generous floor plan includes a self-contained space for a live-in ‘au pair’ on the ground floor that, although attached, could function completely independent from the main spaces.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen