Aotea Harbour

Website

This holiday house occupies an exquisite and little-known promontory on our western coastline. Its modest site area belies its expansive single-level living. Flanked on it’s eastern boundary by the garage/guest room. The first floor bunkroom lookout stands sentry over the eastern bay with panoramic view from its protected balcony as far as the wild western coastline. The fortress-like screened northern eastern wall protects the main covered courtyard.

Designed as a cozy sanctuary for extended family and friends, it can be seamlessly unfolded in three directions in response to wind changes and climate.

Winner of the 2019 Waikato/Bay of Plenty Architecture Awards 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Deep blue sea views from sweeping wide open rooms make for a intensely relaxing experiece.
A true "inside / outside" flow for entertaining and enjoying the sea breeze.
Split level rooms add an interesting aspect and a timber theme throughout add to the chilled vibes.
An ever-changing vista and a window seat to while away the hours.
Interesting spaces to explore, this residence has several layers of depth.
Space for friends to reconnect.
Charcoal and tan are the order of the day with a blue/green backdrop.
Timber lines lead the eye to much further beyond...
Darker hues add a mature feel to this contemporary build.

Professionals used on this project

Also from PAUA Architects Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Aotea Harbour

This holiday house occupies an exquisite and little-known promontory on our western coastline. Its modest site area belies its expansive single-level living. Flanked on it’s eastern boundary by the garage/guest room. The first floor bunkroom lookout stands sentry over the eastern bay with panoramic view from its protected balcony as far as the wild western coastline. The fortress-like screened northern eastern wall protects the main covered courtyard.

Designed as a cozy sanctuary for extended family and friends, it can be seamlessly unfolded in three directions in response to wind changes and climate.

Winner of the 2019 Waikato/Bay of Plenty Architecture Awards 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Deep blue sea views from sweeping wide open rooms make for a intensely relaxing experiece.
A true "inside / outside" flow for entertaining and enjoying the sea breeze.
Split level rooms add an interesting aspect and a timber theme throughout add to the chilled vibes.
An ever-changing vista and a window seat to while away the hours.
Interesting spaces to explore, this residence has several layers of depth.
Space for friends to reconnect.
Charcoal and tan are the order of the day with a blue/green backdrop.
Timber lines lead the eye to much further beyond...
Darker hues add a mature feel to this contemporary build.

Professionals used on this project

Also from PAUA Architects Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Aotea Harbour

This holiday house occupies an exquisite and little-known promontory on our western coastline. Its modest site area belies its expansive single-level living. Flanked on it’s eastern boundary by the garage/guest room. The first floor bunkroom lookout stands sentry over the eastern bay with panoramic view from its protected balcony as far as the wild western coastline. The fortress-like screened northern eastern wall protects the main covered courtyard.

Designed as a cozy sanctuary for extended family and friends, it can be seamlessly unfolded in three directions in response to wind changes and climate.

Winner of the 2019 Waikato/Bay of Plenty Architecture Awards 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Deep blue sea views from sweeping wide open rooms make for a intensely relaxing experiece.
A true "inside / outside" flow for entertaining and enjoying the sea breeze.
Split level rooms add an interesting aspect and a timber theme throughout add to the chilled vibes.
An ever-changing vista and a window seat to while away the hours.
Interesting spaces to explore, this residence has several layers of depth.
Space for friends to reconnect.
Charcoal and tan are the order of the day with a blue/green backdrop.
Timber lines lead the eye to much further beyond...
Darker hues add a mature feel to this contemporary build.

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen