Ardmore Road

Website

This formerly neglected home is situated in the Herne Bay Avenues. The brief for this project was challenging: create a six car garage with a bar on the lower level, completely reconfigure the house to provide for an indoor-outdoor kitchen and pool area, without detracting from the heritage values of the villa and remaining within the rules of the Conservation overlay and Residentual 1 zoning.

Our Solution

A significant excavation including engineered retention of the working fireplaces on the first floor. To accommodate tight vehicle parking, a turntable was recessed into the garage floor.
The upper level was given a complete makeover, and the existing lean-too roof removed, the pitch of the living room roof extruded out, and new bathrooms, ensuites, and a new indoor-outdoor kitchen created on the sheltered side of the house, enjoying the morning sun.

The Result

The result is a restored heritage home when view from the street, with discreet garaging and a modernist home at the rear which opens up completely to flow into the landscaped rear yard.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Ardmore Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Ardmore Road

This formerly neglected home is situated in the Herne Bay Avenues. The brief for this project was challenging: create a six car garage with a bar on the lower level, completely reconfigure the house to provide for an indoor-outdoor kitchen and pool area, without detracting from the heritage values of the villa and remaining within the rules of the Conservation overlay and Residentual 1 zoning.

Our Solution

A significant excavation including engineered retention of the working fireplaces on the first floor. To accommodate tight vehicle parking, a turntable was recessed into the garage floor.
The upper level was given a complete makeover, and the existing lean-too roof removed, the pitch of the living room roof extruded out, and new bathrooms, ensuites, and a new indoor-outdoor kitchen created on the sheltered side of the house, enjoying the morning sun.

The Result

The result is a restored heritage home when view from the street, with discreet garaging and a modernist home at the rear which opens up completely to flow into the landscaped rear yard.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Ardmore Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Ardmore Road

This formerly neglected home is situated in the Herne Bay Avenues. The brief for this project was challenging: create a six car garage with a bar on the lower level, completely reconfigure the house to provide for an indoor-outdoor kitchen and pool area, without detracting from the heritage values of the villa and remaining within the rules of the Conservation overlay and Residentual 1 zoning.

Our Solution

A significant excavation including engineered retention of the working fireplaces on the first floor. To accommodate tight vehicle parking, a turntable was recessed into the garage floor.
The upper level was given a complete makeover, and the existing lean-too roof removed, the pitch of the living room roof extruded out, and new bathrooms, ensuites, and a new indoor-outdoor kitchen created on the sheltered side of the house, enjoying the morning sun.

The Result

The result is a restored heritage home when view from the street, with discreet garaging and a modernist home at the rear which opens up completely to flow into the landscaped rear yard.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen