Cantilever House

Website

A slice of old Hollywood in Hawke’s Bay, this star, dubbed the Cantilever House, gives a knowing nod to classic Californian design. Clean contemporary lines frame light-filled interiors. Modern technology makes life a breeze. Palm trees complete the postcard perfection.

The main house is spread over three levels: basement, garaging and living, then bedrooms above. A total of five bedrooms, four bathrooms and three living spaces provide ample options for family life. 

Visitors are well taken care of in the self-contained guest house. The pool house, 25m heated swimming pool, gym and sauna make this a leisure lover's paradise.

Heart, soul and 1,400sqm of concrete were poured into the construction of this architectural gem. The top floor comprises timber framing and structural steel. Inside, engineered oak flooring provides a warm, smooth living platform. It’s also the main material used in the internal doors and joinery. Bedrooms enjoy the comfort of carpet.

Architectural lighting enhances the ambience and highlights the home’s top-end fixtures and fittings.  

This is a spacious family residence with all the extras.

Location: Havelock North

Year: 2019

Size: 750m2

Design: Sumich Chaplin

Landscape: Susanne Turley

Interior: Jen Pack

Photography: Simon Devitt

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Redmond Builders

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Cantilever House

A slice of old Hollywood in Hawke’s Bay, this star, dubbed the Cantilever House, gives a knowing nod to classic Californian design. Clean contemporary lines frame light-filled interiors. Modern technology makes life a breeze. Palm trees complete the postcard perfection.

The main house is spread over three levels: basement, garaging and living, then bedrooms above. A total of five bedrooms, four bathrooms and three living spaces provide ample options for family life. 

Visitors are well taken care of in the self-contained guest house. The pool house, 25m heated swimming pool, gym and sauna make this a leisure lover's paradise.

Heart, soul and 1,400sqm of concrete were poured into the construction of this architectural gem. The top floor comprises timber framing and structural steel. Inside, engineered oak flooring provides a warm, smooth living platform. It’s also the main material used in the internal doors and joinery. Bedrooms enjoy the comfort of carpet.

Architectural lighting enhances the ambience and highlights the home’s top-end fixtures and fittings.  

This is a spacious family residence with all the extras.

Location: Havelock North

Year: 2019

Size: 750m2

Design: Sumich Chaplin

Landscape: Susanne Turley

Interior: Jen Pack

Photography: Simon Devitt

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Redmond Builders

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Cantilever House

A slice of old Hollywood in Hawke’s Bay, this star, dubbed the Cantilever House, gives a knowing nod to classic Californian design. Clean contemporary lines frame light-filled interiors. Modern technology makes life a breeze. Palm trees complete the postcard perfection.

The main house is spread over three levels: basement, garaging and living, then bedrooms above. A total of five bedrooms, four bathrooms and three living spaces provide ample options for family life. 

Visitors are well taken care of in the self-contained guest house. The pool house, 25m heated swimming pool, gym and sauna make this a leisure lover's paradise.

Heart, soul and 1,400sqm of concrete were poured into the construction of this architectural gem. The top floor comprises timber framing and structural steel. Inside, engineered oak flooring provides a warm, smooth living platform. It’s also the main material used in the internal doors and joinery. Bedrooms enjoy the comfort of carpet.

Architectural lighting enhances the ambience and highlights the home’s top-end fixtures and fittings.  

This is a spacious family residence with all the extras.

Location: Havelock North

Year: 2019

Size: 750m2

Design: Sumich Chaplin

Landscape: Susanne Turley

Interior: Jen Pack

Photography: Simon Devitt

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen