Clutha River House, Albert Town

Website

"This new weekend retreat and summer family home sits on the edge of a plateau overlooking the Clutha River. The U-shaped plan makes excellent use of the confined site. Arranged as two contemporary timber pavilions around a large courtyard area and linked by a service spine, the plan cleverly separates public, private and service activities. Meticulously detailed timberwork seamlessly integrates structure and glazing and contributes to an overall clarity of structure. The design and planning simplified the building process for ease of construction and efficient building programme."

— NZIA Awards Jury Citation

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Mason & Wales Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Clutha River House, Albert Town

"This new weekend retreat and summer family home sits on the edge of a plateau overlooking the Clutha River. The U-shaped plan makes excellent use of the confined site. Arranged as two contemporary timber pavilions around a large courtyard area and linked by a service spine, the plan cleverly separates public, private and service activities. Meticulously detailed timberwork seamlessly integrates structure and glazing and contributes to an overall clarity of structure. The design and planning simplified the building process for ease of construction and efficient building programme."

— NZIA Awards Jury Citation

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Mason & Wales Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Clutha River House, Albert Town

"This new weekend retreat and summer family home sits on the edge of a plateau overlooking the Clutha River. The U-shaped plan makes excellent use of the confined site. Arranged as two contemporary timber pavilions around a large courtyard area and linked by a service spine, the plan cleverly separates public, private and service activities. Meticulously detailed timberwork seamlessly integrates structure and glazing and contributes to an overall clarity of structure. The design and planning simplified the building process for ease of construction and efficient building programme."

— NZIA Awards Jury Citation

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen