Duncan Cotterill Plaza

Website

2015, Christchurch

Consisting of; a basement car park, ground floor retail/ hospitality space, and 3 levels of office tenancies, this was built to replace an office tower damaged by the 2011 earthquakes. The concept was to rebuild something with a similar floor area as the original but repackaged into a campus-style arrangement with a low lying form and a larger footprint. The remaining area around the building utilizes; green space, activity, and linkages to create a people-focused urban space.    

The building edge is shaped to be a continuation of the streetscape, running from Victoria Street and folding into the centre of the site towards a sheltered courtyard.  The northern wing has a large setback allowing the neighbouring Knox Church some space to be seen in prominence. A transparent, single-story pavilion encloses the courtyard, giving the opportunity for a hospitality tenant to occupy the courtyard and further activate the space.  

Photography credit: Stephen Goodenough + Patrick Smart

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from +MAP Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Duncan Cotterill Plaza

2015, Christchurch

Consisting of; a basement car park, ground floor retail/ hospitality space, and 3 levels of office tenancies, this was built to replace an office tower damaged by the 2011 earthquakes. The concept was to rebuild something with a similar floor area as the original but repackaged into a campus-style arrangement with a low lying form and a larger footprint. The remaining area around the building utilizes; green space, activity, and linkages to create a people-focused urban space.    

The building edge is shaped to be a continuation of the streetscape, running from Victoria Street and folding into the centre of the site towards a sheltered courtyard.  The northern wing has a large setback allowing the neighbouring Knox Church some space to be seen in prominence. A transparent, single-story pavilion encloses the courtyard, giving the opportunity for a hospitality tenant to occupy the courtyard and further activate the space.  

Photography credit: Stephen Goodenough + Patrick Smart

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from +MAP Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Duncan Cotterill Plaza

2015, Christchurch

Consisting of; a basement car park, ground floor retail/ hospitality space, and 3 levels of office tenancies, this was built to replace an office tower damaged by the 2011 earthquakes. The concept was to rebuild something with a similar floor area as the original but repackaged into a campus-style arrangement with a low lying form and a larger footprint. The remaining area around the building utilizes; green space, activity, and linkages to create a people-focused urban space.    

The building edge is shaped to be a continuation of the streetscape, running from Victoria Street and folding into the centre of the site towards a sheltered courtyard.  The northern wing has a large setback allowing the neighbouring Knox Church some space to be seen in prominence. A transparent, single-story pavilion encloses the courtyard, giving the opportunity for a hospitality tenant to occupy the courtyard and further activate the space.  

Photography credit: Stephen Goodenough + Patrick Smart

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen