Hobson Bay Residence

Website

Project Type: Build In Progress

Simple cubic forms clad in dark stained timber and punctured with carefully proportioned window openings rise within the steeply sloping site, like a tower set in a lush bush-like garden.

A triple height stairwell, illuminated from above in south light, connects the basement entrance and garage with the first floor living spaces, then on to the main bedroom level at the top of the tower. An internal lift connects all 3 levels and futureproofs accessibility.

Sitting, dining and kitchen zones at mid-level are defined within the open plan space by a variety of timber finishes, ceiling levels and cabinetry. Strategically placed windows frame views of the landscaped site, neighbourhood and Hobson Bay, and generous door openings ease indoor-outdoor flow to terraces capturing all day sun and linking directly to the garden.

The composition extends horizontally around the afternoon terrace in the form of a low glazed link to a cave-like den and terminates with an angled block at the far end containing a second bedroom and bathroom that forms a sheltering bookend.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Hamish Cameron Architecture

Done tagging
Full screen

Hobson Bay Residence

Project Type: Build In Progress

Simple cubic forms clad in dark stained timber and punctured with carefully proportioned window openings rise within the steeply sloping site, like a tower set in a lush bush-like garden.

A triple height stairwell, illuminated from above in south light, connects the basement entrance and garage with the first floor living spaces, then on to the main bedroom level at the top of the tower. An internal lift connects all 3 levels and futureproofs accessibility.

Sitting, dining and kitchen zones at mid-level are defined within the open plan space by a variety of timber finishes, ceiling levels and cabinetry. Strategically placed windows frame views of the landscaped site, neighbourhood and Hobson Bay, and generous door openings ease indoor-outdoor flow to terraces capturing all day sun and linking directly to the garden.

The composition extends horizontally around the afternoon terrace in the form of a low glazed link to a cave-like den and terminates with an angled block at the far end containing a second bedroom and bathroom that forms a sheltering bookend.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Hamish Cameron Architecture

Done tagging
Full screen

Hobson Bay Residence

Project Type: Build In Progress

Simple cubic forms clad in dark stained timber and punctured with carefully proportioned window openings rise within the steeply sloping site, like a tower set in a lush bush-like garden.

A triple height stairwell, illuminated from above in south light, connects the basement entrance and garage with the first floor living spaces, then on to the main bedroom level at the top of the tower. An internal lift connects all 3 levels and futureproofs accessibility.

Sitting, dining and kitchen zones at mid-level are defined within the open plan space by a variety of timber finishes, ceiling levels and cabinetry. Strategically placed windows frame views of the landscaped site, neighbourhood and Hobson Bay, and generous door openings ease indoor-outdoor flow to terraces capturing all day sun and linking directly to the garden.

The composition extends horizontally around the afternoon terrace in the form of a low glazed link to a cave-like den and terminates with an angled block at the far end containing a second bedroom and bathroom that forms a sheltering bookend.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen