Woodley

Website

Project Type: Renovation

The linear, layered form of this softly modern plastered concrete and cedar-clad  home, inspired by Scandinavian design, cleverly disguises the original, defaced bungalow.

A strongly directional gabled roof with wide eaves shelters the new upper level containing bedrooms, which appears to float over plastered masonry walls separated by large areas of glazing.

From the entrance hall on the southern street side, a new circulation route follows a line down the length of the house, past an internal courtyard to various interconnected living spaces which break out into the private, north-facing garden. The plan allows vistas through the house, and diagonal connections across rooms between courtyard and garden.

The kitchen is a family gathering place with central table and flooded in sunlight through a continuous band of skylights. Similarly, glazing over the stairwell gives it the feel of an internal atrium.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Hamish Cameron Architecture

Done tagging
Full screen

Woodley

Project Type: Renovation

The linear, layered form of this softly modern plastered concrete and cedar-clad  home, inspired by Scandinavian design, cleverly disguises the original, defaced bungalow.

A strongly directional gabled roof with wide eaves shelters the new upper level containing bedrooms, which appears to float over plastered masonry walls separated by large areas of glazing.

From the entrance hall on the southern street side, a new circulation route follows a line down the length of the house, past an internal courtyard to various interconnected living spaces which break out into the private, north-facing garden. The plan allows vistas through the house, and diagonal connections across rooms between courtyard and garden.

The kitchen is a family gathering place with central table and flooded in sunlight through a continuous band of skylights. Similarly, glazing over the stairwell gives it the feel of an internal atrium.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Hamish Cameron Architecture

Done tagging
Full screen

Woodley

Project Type: Renovation

The linear, layered form of this softly modern plastered concrete and cedar-clad  home, inspired by Scandinavian design, cleverly disguises the original, defaced bungalow.

A strongly directional gabled roof with wide eaves shelters the new upper level containing bedrooms, which appears to float over plastered masonry walls separated by large areas of glazing.

From the entrance hall on the southern street side, a new circulation route follows a line down the length of the house, past an internal courtyard to various interconnected living spaces which break out into the private, north-facing garden. The plan allows vistas through the house, and diagonal connections across rooms between courtyard and garden.

The kitchen is a family gathering place with central table and flooded in sunlight through a continuous band of skylights. Similarly, glazing over the stairwell gives it the feel of an internal atrium.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen