House for Five

Website

280 sqm / Grey Lynn, Auckland

This is a family house in a leafy inner city heritage neighbourhood where new houses are controlled by strict planning controls. Formally the house makes a contextual response to its neighbouring bungalows, typically 90-110 year old wooden bungalows and villas originating from colonial England.

The house is clad in a rain screen of white cement panels with a combination of fixed and mobile screens – some of them shading the western sun from living and sleeping spaces as well as providing privacy from the street. The pattern of the screens has been abstracted from the Victorian fretwork decoration of villas in the area.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from RTA Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

House for Five

280 sqm / Grey Lynn, Auckland

This is a family house in a leafy inner city heritage neighbourhood where new houses are controlled by strict planning controls. Formally the house makes a contextual response to its neighbouring bungalows, typically 90-110 year old wooden bungalows and villas originating from colonial England.

The house is clad in a rain screen of white cement panels with a combination of fixed and mobile screens – some of them shading the western sun from living and sleeping spaces as well as providing privacy from the street. The pattern of the screens has been abstracted from the Victorian fretwork decoration of villas in the area.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from RTA Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

House for Five

280 sqm / Grey Lynn, Auckland

This is a family house in a leafy inner city heritage neighbourhood where new houses are controlled by strict planning controls. Formally the house makes a contextual response to its neighbouring bungalows, typically 90-110 year old wooden bungalows and villas originating from colonial England.

The house is clad in a rain screen of white cement panels with a combination of fixed and mobile screens – some of them shading the western sun from living and sleeping spaces as well as providing privacy from the street. The pattern of the screens has been abstracted from the Victorian fretwork decoration of villas in the area.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen