Ohope Beach House - Kathrine McDonald Design | ArchiPro

Ohope Beach House

  • Architect: Gerald Bull
  • Builder: Simon Linton
  • Photographer: Jay Drew Photography

After years of family holidays at Ohope, my clients wanted a bach that reflected their memories. This clever quirky new build does just that, referencing the old bach while bringing modernism into play. For the interior I combined style and sentiment, working closely with a wonderful client who was clear about her vision and requirements. The ability of the kitchen to operate as a work and entertainment space was paramount. Here I introduced Dekton for the benchtops, an amazing new scratch-resistant /heat resistant sintered stone product. Detailing was vital to the interior story and I wanted a bright coastal feel, achieved through shutters, lots of raw elements such as the downstairs concrete blockwork and v groove panelling. Funky birch ply clad walls in the bedrooms become a feature, while practicality dictated Polycarb rather than glass in the hallway. The overall finish communicates comfort while the ultimate look is minimal but lux – showcased through beautiful key pieces; from the stunning lighting of the Monmouth glass in the bedrooms to the Muuto pendants over the dining table.

"I engaged Kath on a new build project after a friend recommended her. It was the best decision ever. Kath's service exceeded my expectations. Her design skill, advice and communication were excellent. She changed what was overwhelming to exciting by listening to what I wanted to achieve, then systematically guiding me through the design decisions, product choice etc. She sourced product samples and quotes efficiently and was always mindful of budget constraints. She not only saved me time and money but gave me confidence in the choices I made. I am delighted with the end result and cannot recommend her highly enough." - S & R Gordon

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project