Palliser Road Home - John Mills Architects | ArchiPro

Palliser Road Home

The owners of this home bought it out of a love for its style, form and position, perched over Oriental bay and Port Nicholson. However, after living in it for a year they discovered it was cold, dark and offered very limited spaces to enjoy the sun and town belt surrounds. The brief was to restore and enhance the Athfield home they loved, while providing spaces to celebrate the lifestyle they desired, inside and out.

We proposed a new room that would provide a celebration of place while embracing the view, sun and surrounds. With the deck and steps, we gave the house more options to explore the melody of spaces and forms from within and without. The new lounge was designed to compliment the original living area. There is now a revitalisation of the original living possibilities; good for another fifty years and beyond.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

The owners of this home bought it out of a love for its style, form and position, perched over Oriental bay and Port Nicholson. However, after living in it for a year they discovered it was cold, dark and offered very limited spaces to enjoy the sun and town belt surrounds. The brief was to restore and enhance the Athfield home they loved, while providing spaces to celebrate the lifestyle they desired, inside and out.

We proposed a new room that would provide a celebration of place while embracing the view, sun and surrounds. With the deck and steps, we gave the house more options to explore the melody of spaces and forms from within and without. The new lounge was designed to compliment the original living area. There is now a revitalisation of the original living possibilities; good for another fifty years and beyond.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

The owners of this home bought it out of a love for its style, form and position, perched over Oriental bay and Port Nicholson. However, after living in it for a year they discovered it was cold, dark and offered very limited spaces to enjoy the sun and town belt surrounds. The brief was to restore and enhance the Athfield home they loved, while providing spaces to celebrate the lifestyle they desired, inside and out.

We proposed a new room that would provide a celebration of place while embracing the view, sun and surrounds. With the deck and steps, we gave the house more options to explore the melody of spaces and forms from within and without. The new lounge was designed to compliment the original living area. There is now a revitalisation of the original living possibilities; good for another fifty years and beyond.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project