Piha Cafe - TOA Architects | ArchiPro

Piha Cafe

Website

Nestled into a hill close to the black volcanic sand of Piha Beach in the idyllic Waitakere Ranges, the Piha Cafe is designed to have minimal impact on the environment and has implemented sustainable practices such as food waste recycling and solar power as well as rainwater harvesting.

‘When you sit on the deck with that Piha view, kids playing on the grass, contented dogs tied up nearby, the cafe appeals as the symbol of something very different – the relaxed and pleasing heart of our version of civilisation – Piha has been enriched.’ – Metro magazine, March 2010

Photography: Sam Mahayni

DETAILS
CLIENT: PIHA CAFE
LOCATION: PIHA, NEW ZEALAND
FLOOR AREA: 192 SQ.M
PROGRAMME: HOSPITALITY
COLLABORATORS: MATERIAL CREATIVE AND NEW ZEALAND LOG HOMES
STATUS: COMPLETED DECEMBER 2013

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from TOA Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Piha Cafe

Nestled into a hill close to the black volcanic sand of Piha Beach in the idyllic Waitakere Ranges, the Piha Cafe is designed to have minimal impact on the environment and has implemented sustainable practices such as food waste recycling and solar power as well as rainwater harvesting.

‘When you sit on the deck with that Piha view, kids playing on the grass, contented dogs tied up nearby, the cafe appeals as the symbol of something very different – the relaxed and pleasing heart of our version of civilisation – Piha has been enriched.’ – Metro magazine, March 2010

Photography: Sam Mahayni

DETAILS
CLIENT: PIHA CAFE
LOCATION: PIHA, NEW ZEALAND
FLOOR AREA: 192 SQ.M
PROGRAMME: HOSPITALITY
COLLABORATORS: MATERIAL CREATIVE AND NEW ZEALAND LOG HOMES
STATUS: COMPLETED DECEMBER 2013

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from TOA Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Piha Cafe

Nestled into a hill close to the black volcanic sand of Piha Beach in the idyllic Waitakere Ranges, the Piha Cafe is designed to have minimal impact on the environment and has implemented sustainable practices such as food waste recycling and solar power as well as rainwater harvesting.

‘When you sit on the deck with that Piha view, kids playing on the grass, contented dogs tied up nearby, the cafe appeals as the symbol of something very different – the relaxed and pleasing heart of our version of civilisation – Piha has been enriched.’ – Metro magazine, March 2010

Photography: Sam Mahayni

DETAILS
CLIENT: PIHA CAFE
LOCATION: PIHA, NEW ZEALAND
FLOOR AREA: 192 SQ.M
PROGRAMME: HOSPITALITY
COLLABORATORS: MATERIAL CREATIVE AND NEW ZEALAND LOG HOMES
STATUS: COMPLETED DECEMBER 2013

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging