Point Chev Renovation

Website

​There was no argument about which way this project would go – the addition contrasts the original in every possible way to signal a clear separation between old and new. The existing gabled roofline posed a few challenges in terms of adding a new structure. So by creating a large, flat-roofed extension that stands proud of the house, the roofline is essentially hidden, and there was no need to rework the entire roof.

The linear form of the horizontal weatherboards is reinvented in the vertical lines of the black Shadowclad panelling that clads the exterior of the addition.

The black also makes a strong contrast to the white weatherboards – and it frames the entire new wing, much like a piece of art.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Evelyn McNamara Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Point Chev Renovation

​There was no argument about which way this project would go – the addition contrasts the original in every possible way to signal a clear separation between old and new. The existing gabled roofline posed a few challenges in terms of adding a new structure. So by creating a large, flat-roofed extension that stands proud of the house, the roofline is essentially hidden, and there was no need to rework the entire roof.

The linear form of the horizontal weatherboards is reinvented in the vertical lines of the black Shadowclad panelling that clads the exterior of the addition.

The black also makes a strong contrast to the white weatherboards – and it frames the entire new wing, much like a piece of art.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Evelyn McNamara Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Point Chev Renovation

​There was no argument about which way this project would go – the addition contrasts the original in every possible way to signal a clear separation between old and new. The existing gabled roofline posed a few challenges in terms of adding a new structure. So by creating a large, flat-roofed extension that stands proud of the house, the roofline is essentially hidden, and there was no need to rework the entire roof.

The linear form of the horizontal weatherboards is reinvented in the vertical lines of the black Shadowclad panelling that clads the exterior of the addition.

The black also makes a strong contrast to the white weatherboards – and it frames the entire new wing, much like a piece of art.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen