Tairua House

Website

​The owners of this section wanted a beautiful, functional and understated design to sit harmoniously against the older style baches on the Tairua estuary front. There is a public walkway running along the front of the site - and we carefully selected materials that would age quickly and create the aesthetic that the house had been there for a long time - so it did not stick out like a shiny new object.

This was done through use of cedar faced plywood and batten cladding, which silvered off quickly and other muted tones for roof colour etc.

The design concept was based on the old boat-shed form, again, adhering to the surrounding aesthetic.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Evelyn McNamara Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Tairua House

​The owners of this section wanted a beautiful, functional and understated design to sit harmoniously against the older style baches on the Tairua estuary front. There is a public walkway running along the front of the site - and we carefully selected materials that would age quickly and create the aesthetic that the house had been there for a long time - so it did not stick out like a shiny new object.

This was done through use of cedar faced plywood and batten cladding, which silvered off quickly and other muted tones for roof colour etc.

The design concept was based on the old boat-shed form, again, adhering to the surrounding aesthetic.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Evelyn McNamara Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Tairua House

​The owners of this section wanted a beautiful, functional and understated design to sit harmoniously against the older style baches on the Tairua estuary front. There is a public walkway running along the front of the site - and we carefully selected materials that would age quickly and create the aesthetic that the house had been there for a long time - so it did not stick out like a shiny new object.

This was done through use of cedar faced plywood and batten cladding, which silvered off quickly and other muted tones for roof colour etc.

The design concept was based on the old boat-shed form, again, adhering to the surrounding aesthetic.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen