Raglan Beach House

Website

Nestled into the hill driving down into the laid back surf town sits the extensively renovated Raglan Beach House.  The site was chosen for the sweeping 180⁰ east to west views across the harbour, the notorious raglan bar and around to Mt Karioi. The Client brief called for a complete makeover of the outdated 1970s existing block and brick house to make way for a modern yet understated family weekend beach retreat. The existing floor plan was completely transformed to bring the kitchen and living zones to the north and west of the first floor and move the master and upstairs bedrooms to the north and east respectively.   

The ground level was transformed into a fully self-contained two-bedroom accommodation unit providing ample space and privacy for extended family and guests. Aesthetically the refined palette of horizontal and vertical dark-stained cedar, extensive glazing and plastered existing brick in olive, earthy tones were chosen to meld into the existing residential context. Due to the success of the project, the Clients now reside here full time commuting to nearby Hamilton every day for business.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from DLA Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Raglan Beach House

Nestled into the hill driving down into the laid back surf town sits the extensively renovated Raglan Beach House.  The site was chosen for the sweeping 180⁰ east to west views across the harbour, the notorious raglan bar and around to Mt Karioi. The Client brief called for a complete makeover of the outdated 1970s existing block and brick house to make way for a modern yet understated family weekend beach retreat. The existing floor plan was completely transformed to bring the kitchen and living zones to the north and west of the first floor and move the master and upstairs bedrooms to the north and east respectively.   

The ground level was transformed into a fully self-contained two-bedroom accommodation unit providing ample space and privacy for extended family and guests. Aesthetically the refined palette of horizontal and vertical dark-stained cedar, extensive glazing and plastered existing brick in olive, earthy tones were chosen to meld into the existing residential context. Due to the success of the project, the Clients now reside here full time commuting to nearby Hamilton every day for business.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from DLA Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Raglan Beach House

Nestled into the hill driving down into the laid back surf town sits the extensively renovated Raglan Beach House.  The site was chosen for the sweeping 180⁰ east to west views across the harbour, the notorious raglan bar and around to Mt Karioi. The Client brief called for a complete makeover of the outdated 1970s existing block and brick house to make way for a modern yet understated family weekend beach retreat. The existing floor plan was completely transformed to bring the kitchen and living zones to the north and west of the first floor and move the master and upstairs bedrooms to the north and east respectively.   

The ground level was transformed into a fully self-contained two-bedroom accommodation unit providing ample space and privacy for extended family and guests. Aesthetically the refined palette of horizontal and vertical dark-stained cedar, extensive glazing and plastered existing brick in olive, earthy tones were chosen to meld into the existing residential context. Due to the success of the project, the Clients now reside here full time commuting to nearby Hamilton every day for business.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen