Te Horo Addition

Website

Te Horo, Kāpiti, New Zealand

Te Horo Beach Addition was designed in response to an existing renovated bach, allowing the clients more space, amenity and permanence. Designed as a contemporary ‘shadow’ of the existing building, the 40m² addition fits within the district planning rules, sitting lower and smaller in scale, allowing the existing building to maintain its aspect, views, sunlight and connection with the garden.

The modern addition consists of one main bedroom, bathroom and flexible living/working space. It sits detached from the existing building, allowing a sense of separation & privacy, while maintaining a connection via common entrance decking. It enjoys a glimpse of the beach as it catches sunset rays in the living space. 

It was important the construction of the home used quality healthy materials. The membrane roof enabled safe water collection, resilience to the salty environment, while also providing a velvet dark aesthetic, to complement the french terracotta tiles on the existing building. The interior juxtaposes this exterior shadow like palette, providing warmth and intimacy, with hardwood flooring & ply ceiling panels. 

The project construction comprised of prefabricated timber framed panels, founded on driven piles.

Area: 40m²  |  Type: Residential, Addition
Year: 2018  |  Construction: Makers Fabrication   

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Makers of Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Te Horo Addition

Te Horo, Kāpiti, New Zealand

Te Horo Beach Addition was designed in response to an existing renovated bach, allowing the clients more space, amenity and permanence. Designed as a contemporary ‘shadow’ of the existing building, the 40m² addition fits within the district planning rules, sitting lower and smaller in scale, allowing the existing building to maintain its aspect, views, sunlight and connection with the garden.

The modern addition consists of one main bedroom, bathroom and flexible living/working space. It sits detached from the existing building, allowing a sense of separation & privacy, while maintaining a connection via common entrance decking. It enjoys a glimpse of the beach as it catches sunset rays in the living space. 

It was important the construction of the home used quality healthy materials. The membrane roof enabled safe water collection, resilience to the salty environment, while also providing a velvet dark aesthetic, to complement the french terracotta tiles on the existing building. The interior juxtaposes this exterior shadow like palette, providing warmth and intimacy, with hardwood flooring & ply ceiling panels. 

The project construction comprised of prefabricated timber framed panels, founded on driven piles.

Area: 40m²  |  Type: Residential, Addition
Year: 2018  |  Construction: Makers Fabrication   

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Makers of Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Te Horo Addition

Te Horo, Kāpiti, New Zealand

Te Horo Beach Addition was designed in response to an existing renovated bach, allowing the clients more space, amenity and permanence. Designed as a contemporary ‘shadow’ of the existing building, the 40m² addition fits within the district planning rules, sitting lower and smaller in scale, allowing the existing building to maintain its aspect, views, sunlight and connection with the garden.

The modern addition consists of one main bedroom, bathroom and flexible living/working space. It sits detached from the existing building, allowing a sense of separation & privacy, while maintaining a connection via common entrance decking. It enjoys a glimpse of the beach as it catches sunset rays in the living space. 

It was important the construction of the home used quality healthy materials. The membrane roof enabled safe water collection, resilience to the salty environment, while also providing a velvet dark aesthetic, to complement the french terracotta tiles on the existing building. The interior juxtaposes this exterior shadow like palette, providing warmth and intimacy, with hardwood flooring & ply ceiling panels. 

The project construction comprised of prefabricated timber framed panels, founded on driven piles.

Area: 40m²  |  Type: Residential, Addition
Year: 2018  |  Construction: Makers Fabrication   

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen