Volvo Showroom

Website

One of the major challenges of the project was transforming the existing concrete masonry and fibre cement sheet façade into a translucent light-box to meet the new Volvo international corporate image requirements. Due to the existing building structures proximity to the boundaries, we had a limited space of 60mm outside the existing building envelope to work with.

We built a mock-up of the glass façade in the office with a 60mm cavity backlit with LED lighting strips. Over the next few weeks we trialled a multitude of different types and colours of glass before deciding on the final specification and detailing. The end result exceeded our expectations and has completely transformed the building.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Avery Team Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Volvo Showroom

One of the major challenges of the project was transforming the existing concrete masonry and fibre cement sheet façade into a translucent light-box to meet the new Volvo international corporate image requirements. Due to the existing building structures proximity to the boundaries, we had a limited space of 60mm outside the existing building envelope to work with.

We built a mock-up of the glass façade in the office with a 60mm cavity backlit with LED lighting strips. Over the next few weeks we trialled a multitude of different types and colours of glass before deciding on the final specification and detailing. The end result exceeded our expectations and has completely transformed the building.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Avery Team Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Volvo Showroom

One of the major challenges of the project was transforming the existing concrete masonry and fibre cement sheet façade into a translucent light-box to meet the new Volvo international corporate image requirements. Due to the existing building structures proximity to the boundaries, we had a limited space of 60mm outside the existing building envelope to work with.

We built a mock-up of the glass façade in the office with a 60mm cavity backlit with LED lighting strips. Over the next few weeks we trialled a multitude of different types and colours of glass before deciding on the final specification and detailing. The end result exceeded our expectations and has completely transformed the building.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen