Albany Road

Website

Completed 2014
Alteration & addition to an existing Herne Bay villa located in a residential 1 zone with an additional conservation overlay.  This project involved the re-planning of a villa which had been fiddled with over the years leaving the house poorly laid out, with a lack of connection to the rear garden.  

Our design referenced the traditional villa layout by arranging rooms either side of a central hallway leading to a new addition at the rear of the house, which in turn opens out to a new deck and rear garden.  The ensuite & bathroom make efficient use of the limited space in the compact house, while built-in cabinetry maximizes storage opportunities throughout.  

The crisp white of the cabinetry through the house is balanced with warmer tones from the heritage brick, new tiles and timber, creating a relaxed and intimate feeling in the house.

Photos by Dave Olsen photography

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from CAAHT Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Albany Road

Completed 2014
Alteration & addition to an existing Herne Bay villa located in a residential 1 zone with an additional conservation overlay.  This project involved the re-planning of a villa which had been fiddled with over the years leaving the house poorly laid out, with a lack of connection to the rear garden.  

Our design referenced the traditional villa layout by arranging rooms either side of a central hallway leading to a new addition at the rear of the house, which in turn opens out to a new deck and rear garden.  The ensuite & bathroom make efficient use of the limited space in the compact house, while built-in cabinetry maximizes storage opportunities throughout.  

The crisp white of the cabinetry through the house is balanced with warmer tones from the heritage brick, new tiles and timber, creating a relaxed and intimate feeling in the house.

Photos by Dave Olsen photography

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from CAAHT Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Albany Road

Completed 2014
Alteration & addition to an existing Herne Bay villa located in a residential 1 zone with an additional conservation overlay.  This project involved the re-planning of a villa which had been fiddled with over the years leaving the house poorly laid out, with a lack of connection to the rear garden.  

Our design referenced the traditional villa layout by arranging rooms either side of a central hallway leading to a new addition at the rear of the house, which in turn opens out to a new deck and rear garden.  The ensuite & bathroom make efficient use of the limited space in the compact house, while built-in cabinetry maximizes storage opportunities throughout.  

The crisp white of the cabinetry through the house is balanced with warmer tones from the heritage brick, new tiles and timber, creating a relaxed and intimate feeling in the house.

Photos by Dave Olsen photography

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen