Alberon - WATGUNLOW | ArchiPro

Alberon

Website

This classic bay villa on a compact Parnell site was enlarged and spatially reconfigured for a young family. The new house provides an open plan living space within a rear addition connected to the garden. The skillion roof form of the extension, evolved from the ‘lean to’, provides natural light and views of the sky, while ensuring privacy is not compromised. Through sliding glass doors, the garden is incorporated into the new living space, maximising the inhabitants perception of available space. Within the plan of the original villa, bedroom and bathroom spaces and were redistributed. A new staircase leads down to utility spaces, double garaging and an additional bedroom suite.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Plans
Contact details

Professionals used on this project

Also from WATGUNLOW

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Alberon

This classic bay villa on a compact Parnell site was enlarged and spatially reconfigured for a young family. The new house provides an open plan living space within a rear addition connected to the garden. The skillion roof form of the extension, evolved from the ‘lean to’, provides natural light and views of the sky, while ensuring privacy is not compromised. Through sliding glass doors, the garden is incorporated into the new living space, maximising the inhabitants perception of available space. Within the plan of the original villa, bedroom and bathroom spaces and were redistributed. A new staircase leads down to utility spaces, double garaging and an additional bedroom suite.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Plans
Contact details

Professionals used on this project

Also from WATGUNLOW

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Alberon

This classic bay villa on a compact Parnell site was enlarged and spatially reconfigured for a young family. The new house provides an open plan living space within a rear addition connected to the garden. The skillion roof form of the extension, evolved from the ‘lean to’, provides natural light and views of the sky, while ensuring privacy is not compromised. Through sliding glass doors, the garden is incorporated into the new living space, maximising the inhabitants perception of available space. Within the plan of the original villa, bedroom and bathroom spaces and were redistributed. A new staircase leads down to utility spaces, double garaging and an additional bedroom suite.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Plans
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen