Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Boon Team Architects

Show more categories!
Done tagging

Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Boon Team Architects

Show more categories!
Done tagging

Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Also from Boon Team Architects

Done tagging

Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Boon Team Architects

Show more categories!
Done tagging

Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Boon Team Architects

Show more categories!
Done tagging

Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Also from Boon Team Architects

Done tagging

Cameron - Buckley House

Website

CAMERON BUCKLEY HOUSE – New Plymouth

Two distinct stages – first came the home and then the tower addition.

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish - the kiwi bach.
This modern, unique home located in Tapuae, just outside of New Plymouth, captures a relaxed rhythm of occupation during holiday time.

This is a two bedroom residence which offers open plan living with transparency to the environment and the offer of outdoor living in Taranaki’s changeable climatic conditions.

Materials were chosen to embody the coastal character. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to the interior, while its counterpoint of ‘rusted’ steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays and coastal living.

Sustainable design principles included: use of natural light and ventilation; passive solar gain through exposed concrete floor slabs, and orientation of the building and north facing canopy to maximize solar gain during winter and shade over summer.

Photographer: Sandra Henderson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Boon Team Architects

Show more categories!