Character Style

Website

Having relaxed clients who wanted to change the whole kitchen layout of their 1930’s style home was an exciting challenge for our team. The existing space was on the south side of the house and was very dark with a small window, It was inevitable that walls needed to be removed, doorways widened and a new window installed. The only limitation was the load bearing wall between the kitchen & dining room so we widened the doorway, welcoming more light through the dining room windows into the kitchen.  Extensive internal cabinetry lighting behind lattice/framed glass doors also contributes to the overall warmth of this space.

Removing the main wall between the kitchen and family room took with it a large corner pantry which needed to be replicated else ware – the laundry adjacent to the kitchen which also included a guest W/C was the perfect space to convert to a combined scullery & laundry, changing the door position into the W/C gave us enough space to do this.

Our client’s only request was that the new kitchen was in-keeping with the character of the home. With the use of framed doors, TG&V panels, colonial cornice & skirting, a custom built rangehood unit and a detailed pressed tin splash back we achieved the character we were after. 

The island top was stained to match the timber overlay floor creating consistency of products.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Vekart Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Character Style

Having relaxed clients who wanted to change the whole kitchen layout of their 1930’s style home was an exciting challenge for our team. The existing space was on the south side of the house and was very dark with a small window, It was inevitable that walls needed to be removed, doorways widened and a new window installed. The only limitation was the load bearing wall between the kitchen & dining room so we widened the doorway, welcoming more light through the dining room windows into the kitchen.  Extensive internal cabinetry lighting behind lattice/framed glass doors also contributes to the overall warmth of this space.

Removing the main wall between the kitchen and family room took with it a large corner pantry which needed to be replicated else ware – the laundry adjacent to the kitchen which also included a guest W/C was the perfect space to convert to a combined scullery & laundry, changing the door position into the W/C gave us enough space to do this.

Our client’s only request was that the new kitchen was in-keeping with the character of the home. With the use of framed doors, TG&V panels, colonial cornice & skirting, a custom built rangehood unit and a detailed pressed tin splash back we achieved the character we were after. 

The island top was stained to match the timber overlay floor creating consistency of products.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Vekart Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Character Style

Having relaxed clients who wanted to change the whole kitchen layout of their 1930’s style home was an exciting challenge for our team. The existing space was on the south side of the house and was very dark with a small window, It was inevitable that walls needed to be removed, doorways widened and a new window installed. The only limitation was the load bearing wall between the kitchen & dining room so we widened the doorway, welcoming more light through the dining room windows into the kitchen.  Extensive internal cabinetry lighting behind lattice/framed glass doors also contributes to the overall warmth of this space.

Removing the main wall between the kitchen and family room took with it a large corner pantry which needed to be replicated else ware – the laundry adjacent to the kitchen which also included a guest W/C was the perfect space to convert to a combined scullery & laundry, changing the door position into the W/C gave us enough space to do this.

Our client’s only request was that the new kitchen was in-keeping with the character of the home. With the use of framed doors, TG&V panels, colonial cornice & skirting, a custom built rangehood unit and a detailed pressed tin splash back we achieved the character we were after. 

The island top was stained to match the timber overlay floor creating consistency of products.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen