City Fringe House

Website

Situated on a corner site near the central city, this house was carefully designed to allow a degree of transparency and connection to the street while maintaining a level of privacy for the clients.

The response to the size and orientation of the site was to situate the house out on the corner.
This allowed us to create a small morning breakfast outdoor seating area on the eastern side, while opening up to the main outdoor living area on northwest that flows out into the garden. This move also ensured that the building, which is two stories in part, did not impact on its immediate neighbours views
or sun.

The clients brief was for an open plan space with no corridors, alongside providing a viewing area at
the top of the stairs where the office is located. This space looks down into both the living room
and kitchen areas. A strong, simple palette of materials provides a neutral backdrop to the growing
art collection.

Completed: 2019
Contractors: Scott Construction
Photographer: Kate MacPherson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
The street facing view of the City Fringe House.
View from the top of the stairs.
Outdoor seating area.
The corner site allows a degree of transparency and connection to the street while maintaining a level of privacy.

Professionals used on this project

Also from Arthouse Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

City Fringe House

Situated on a corner site near the central city, this house was carefully designed to allow a degree of transparency and connection to the street while maintaining a level of privacy for the clients.

The response to the size and orientation of the site was to situate the house out on the corner.
This allowed us to create a small morning breakfast outdoor seating area on the eastern side, while opening up to the main outdoor living area on northwest that flows out into the garden. This move also ensured that the building, which is two stories in part, did not impact on its immediate neighbours views
or sun.

The clients brief was for an open plan space with no corridors, alongside providing a viewing area at
the top of the stairs where the office is located. This space looks down into both the living room
and kitchen areas. A strong, simple palette of materials provides a neutral backdrop to the growing
art collection.

Completed: 2019
Contractors: Scott Construction
Photographer: Kate MacPherson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
The street facing view of the City Fringe House.
View from the top of the stairs.
Outdoor seating area.
The corner site allows a degree of transparency and connection to the street while maintaining a level of privacy.

Professionals used on this project

Also from Arthouse Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

City Fringe House

Situated on a corner site near the central city, this house was carefully designed to allow a degree of transparency and connection to the street while maintaining a level of privacy for the clients.

The response to the size and orientation of the site was to situate the house out on the corner.
This allowed us to create a small morning breakfast outdoor seating area on the eastern side, while opening up to the main outdoor living area on northwest that flows out into the garden. This move also ensured that the building, which is two stories in part, did not impact on its immediate neighbours views
or sun.

The clients brief was for an open plan space with no corridors, alongside providing a viewing area at
the top of the stairs where the office is located. This space looks down into both the living room
and kitchen areas. A strong, simple palette of materials provides a neutral backdrop to the growing
art collection.

Completed: 2019
Contractors: Scott Construction
Photographer: Kate MacPherson

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
The street facing view of the City Fringe House.
View from the top of the stairs.
Outdoor seating area.
The corner site allows a degree of transparency and connection to the street while maintaining a level of privacy.

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen