From The Inside

Website

How to include, welcome, work, celebrate, archive…or how to refresh a town hall life? 

 

We bared the space, the functions, the furniture, and the needs, to clarify the request of the renovation, and offer new shapes from the inside: upgrade to standards, give a sustainable acoustic environment, change the way the team council work, recycling furniture, give colors and access to everyone. The users could be reconciled with this neglected public space and public service. 

 

In close collaboration with energy engineers, we went far beyond the thermal renovation of the building. We managed to get the best balance between available budget /economics gains from maintenance cost/ users comfort, and found subsidies to promote low carbon buildings from the Region.  

Photograph Didier Truffaut

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Mathilde Yence

Show more categories!
Done tagging
Full screen

From The Inside

How to include, welcome, work, celebrate, archive…or how to refresh a town hall life? 

 

We bared the space, the functions, the furniture, and the needs, to clarify the request of the renovation, and offer new shapes from the inside: upgrade to standards, give a sustainable acoustic environment, change the way the team council work, recycling furniture, give colors and access to everyone. The users could be reconciled with this neglected public space and public service. 

 

In close collaboration with energy engineers, we went far beyond the thermal renovation of the building. We managed to get the best balance between available budget /economics gains from maintenance cost/ users comfort, and found subsidies to promote low carbon buildings from the Region.  

Photograph Didier Truffaut

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Mathilde Yence

Show more categories!
Done tagging
Full screen

From The Inside

How to include, welcome, work, celebrate, archive…or how to refresh a town hall life? 

 

We bared the space, the functions, the furniture, and the needs, to clarify the request of the renovation, and offer new shapes from the inside: upgrade to standards, give a sustainable acoustic environment, change the way the team council work, recycling furniture, give colors and access to everyone. The users could be reconciled with this neglected public space and public service. 

 

In close collaboration with energy engineers, we went far beyond the thermal renovation of the building. We managed to get the best balance between available budget /economics gains from maintenance cost/ users comfort, and found subsidies to promote low carbon buildings from the Region.  

Photograph Didier Truffaut

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen