Highview Lane - Owens Building | ArchiPro

Highview Lane

Website

A young engineer, excited by the opportunity to secure a cliff top section with extensive coastal views, designed this new home build to fill the space left by a previous home damaged beyond repair in the Canterbury earthquakes.

Built over three levels and clad in western red cedar, this family home achieves the brief of clean architectural detailing and the integration of energy efficient components including PV solar panels, hydronic underfloor heating and insulated concrete form (ICF) blocks.

A unique feature of the project was the use of recycled power poles that became a labour of love for the owner. The industrial size poles were milled in the backyard to create the treads of the stairwell in the house.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Owens Building

Done tagging
Full screen

Highview Lane

A young engineer, excited by the opportunity to secure a cliff top section with extensive coastal views, designed this new home build to fill the space left by a previous home damaged beyond repair in the Canterbury earthquakes.

Built over three levels and clad in western red cedar, this family home achieves the brief of clean architectural detailing and the integration of energy efficient components including PV solar panels, hydronic underfloor heating and insulated concrete form (ICF) blocks.

A unique feature of the project was the use of recycled power poles that became a labour of love for the owner. The industrial size poles were milled in the backyard to create the treads of the stairwell in the house.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Owens Building

Done tagging
Full screen

Highview Lane

A young engineer, excited by the opportunity to secure a cliff top section with extensive coastal views, designed this new home build to fill the space left by a previous home damaged beyond repair in the Canterbury earthquakes.

Built over three levels and clad in western red cedar, this family home achieves the brief of clean architectural detailing and the integration of energy efficient components including PV solar panels, hydronic underfloor heating and insulated concrete form (ICF) blocks.

A unique feature of the project was the use of recycled power poles that became a labour of love for the owner. The industrial size poles were milled in the backyard to create the treads of the stairwell in the house.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen