Moetapu Beach House - Parsonson Architects | ArchiPro

Moetapu Beach House

Website

This holiday house sits at the bottom of a steep, winding gravel driveway on a sloping bush covered site looking out to Pelorus Sound.

The roof form helps ‘fold’ the house into the shape of the land around a small central courtyard area. The house is laid out to provide varied accommodation, for small numbers or large groups and is laid out in a string like manner. The garage and 2 bedrooms are at the top level leading down to the living space and down further to an activity room and a variety of bedrooms opening out to a lower a lower lawn.

There is no front entry and there are several different ways to move around and through the house, both inside and out. There is a walking and quad-bike track that is an extension of the driveway that passes through the central courtyard and under an internal link-way leading to the lower lawn and jetty.

Dark vertical timber cladding and a soft grey roof help the house rest amongst the bush. 

Photographer: Paul McCredie.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Parsonson Architects

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Moetapu Beach House

This holiday house sits at the bottom of a steep, winding gravel driveway on a sloping bush covered site looking out to Pelorus Sound.

The roof form helps ‘fold’ the house into the shape of the land around a small central courtyard area. The house is laid out to provide varied accommodation, for small numbers or large groups and is laid out in a string like manner. The garage and 2 bedrooms are at the top level leading down to the living space and down further to an activity room and a variety of bedrooms opening out to a lower a lower lawn.

There is no front entry and there are several different ways to move around and through the house, both inside and out. There is a walking and quad-bike track that is an extension of the driveway that passes through the central courtyard and under an internal link-way leading to the lower lawn and jetty.

Dark vertical timber cladding and a soft grey roof help the house rest amongst the bush. 

Photographer: Paul McCredie.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Parsonson Architects

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Moetapu Beach House

This holiday house sits at the bottom of a steep, winding gravel driveway on a sloping bush covered site looking out to Pelorus Sound.

The roof form helps ‘fold’ the house into the shape of the land around a small central courtyard area. The house is laid out to provide varied accommodation, for small numbers or large groups and is laid out in a string like manner. The garage and 2 bedrooms are at the top level leading down to the living space and down further to an activity room and a variety of bedrooms opening out to a lower a lower lawn.

There is no front entry and there are several different ways to move around and through the house, both inside and out. There is a walking and quad-bike track that is an extension of the driveway that passes through the central courtyard and under an internal link-way leading to the lower lawn and jetty.

Dark vertical timber cladding and a soft grey roof help the house rest amongst the bush. 

Photographer: Paul McCredie.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen