Mount Architectural Family Haven

Website

The Client brief was to create something unique to suit their architecturally designed home which included angled spaces, using cost effective products and to create a space that would work for their busy young family.

Vekart designed a kitchen complimenting the architectural elements including laminated HPL panels under the breakfast angled bar both vertically and horizontally with the island top running parallel with the exterior walls.

Our clients had purchased their appliances which required a majority of the wall space to be utilised. To make this work we reduced the window behind the hob and removed most of an internal wall which was to create a separate walk in pantry, the remaining section of wall created a nook which conceals the pantry area. 

For serviceability, Laminam was used to clad the entire wall behind the hob and running into window sills and a ceiling mounted rangehood was incorporated into the bulkhead allowing the practical use of the space in front of the window. Stainless steel tops provide a practical working surface for our clients and the wine fridge was positioned for proximity to the outdoor entertaining area.

We used an 80mm thick contrasting raised top on the island to avoid having a join in the main bench top.

White matt Ultraglaze board was used for durability with Sublime teak feature floating shelves and office cabinetry to complement the flooring and feature ceiling detail. Autex stick & peel panels were used as a feature pin board between the desk and over cupboards.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Vekart Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Mount Architectural Family Haven

The Client brief was to create something unique to suit their architecturally designed home which included angled spaces, using cost effective products and to create a space that would work for their busy young family.

Vekart designed a kitchen complimenting the architectural elements including laminated HPL panels under the breakfast angled bar both vertically and horizontally with the island top running parallel with the exterior walls.

Our clients had purchased their appliances which required a majority of the wall space to be utilised. To make this work we reduced the window behind the hob and removed most of an internal wall which was to create a separate walk in pantry, the remaining section of wall created a nook which conceals the pantry area. 

For serviceability, Laminam was used to clad the entire wall behind the hob and running into window sills and a ceiling mounted rangehood was incorporated into the bulkhead allowing the practical use of the space in front of the window. Stainless steel tops provide a practical working surface for our clients and the wine fridge was positioned for proximity to the outdoor entertaining area.

We used an 80mm thick contrasting raised top on the island to avoid having a join in the main bench top.

White matt Ultraglaze board was used for durability with Sublime teak feature floating shelves and office cabinetry to complement the flooring and feature ceiling detail. Autex stick & peel panels were used as a feature pin board between the desk and over cupboards.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Vekart Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Mount Architectural Family Haven

The Client brief was to create something unique to suit their architecturally designed home which included angled spaces, using cost effective products and to create a space that would work for their busy young family.

Vekart designed a kitchen complimenting the architectural elements including laminated HPL panels under the breakfast angled bar both vertically and horizontally with the island top running parallel with the exterior walls.

Our clients had purchased their appliances which required a majority of the wall space to be utilised. To make this work we reduced the window behind the hob and removed most of an internal wall which was to create a separate walk in pantry, the remaining section of wall created a nook which conceals the pantry area. 

For serviceability, Laminam was used to clad the entire wall behind the hob and running into window sills and a ceiling mounted rangehood was incorporated into the bulkhead allowing the practical use of the space in front of the window. Stainless steel tops provide a practical working surface for our clients and the wine fridge was positioned for proximity to the outdoor entertaining area.

We used an 80mm thick contrasting raised top on the island to avoid having a join in the main bench top.

White matt Ultraglaze board was used for durability with Sublime teak feature floating shelves and office cabinetry to complement the flooring and feature ceiling detail. Autex stick & peel panels were used as a feature pin board between the desk and over cupboards.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen