Remuera Bathroom - Celia Visser Design | ArchiPro

Remuera Bathroom

These clients asked CVD to redesign and renovate their ensuite in their architectural home in a creative way that expressed their unique taste incorporating their favourite colour blue.

Their immediate concerns were the existing leaking toilet and the timeworn vanity. The existing plan was redesigned as the clients needed extra storage and a larger shower.  The bathroom door prohibited increasing the shower size because of the position of the Existing HTR, by reversing it, I gained more space to enlarge the shower and reposition the heated towel rails. The leaky toilet was replaced with all new fixtures.

Utilising  the  full width  of  the room  for  the vanity  enabled CVD to design the bathroom furniture with two functional spaces; the  washing area and storage area. The granite ledge running below merges the two areas.  To give maximum impact, the wall to wall ledge and vanity top were specified in a striking  granite, Azure Bahia creating something sculptural, that spoke to the clients individuality. The deep ink blue cabinetry co-ordinates with the granite and adds to the drama of the  space.  The clients were thrilled with the final result.

 

The bathroom became an extension of their passion for art and design, while providing a functional space that fitted all of their needs.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project