Soleares - Urban Function Architecture | ArchiPro

Soleares

This home challenges the ideals of larger house living and proves that with considered design, volume and spatial layout, 115m2 of space can feel generous and comfortable to live in.

We aimed to design a building that would nestle into its natural setting, open up to the north and west to maximise solar gain and have different view aspects from every space.

The L-shaped floorplan was a natural response to both the topography and views of the site. It provides shelter from prevailing winds and maximises views to the north overlooking the ocean to Kaikoura and west across the city. 

This home was designed and built to a very strict budget and has resulted in a cost effective hillside home utilising every inch of space cleverly. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

This home challenges the ideals of larger house living and proves that with considered design, volume and spatial layout, 115m2 of space can feel generous and comfortable to live in.

We aimed to design a building that would nestle into its natural setting, open up to the north and west to maximise solar gain and have different view aspects from every space.

The L-shaped floorplan was a natural response to both the topography and views of the site. It provides shelter from prevailing winds and maximises views to the north overlooking the ocean to Kaikoura and west across the city. 

This home was designed and built to a very strict budget and has resulted in a cost effective hillside home utilising every inch of space cleverly. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

This home challenges the ideals of larger house living and proves that with considered design, volume and spatial layout, 115m2 of space can feel generous and comfortable to live in.

We aimed to design a building that would nestle into its natural setting, open up to the north and west to maximise solar gain and have different view aspects from every space.

The L-shaped floorplan was a natural response to both the topography and views of the site. It provides shelter from prevailing winds and maximises views to the north overlooking the ocean to Kaikoura and west across the city. 

This home was designed and built to a very strict budget and has resulted in a cost effective hillside home utilising every inch of space cleverly. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project