St Marks Apartments

Website

Macmurray Road is a leafy environment addressed by this development with an overall atmosphere of elegance displaying predominantly pale textures and counterpoints of tactile accents; The building has smooth or polished white open framed forms with precision in areas requiring privacy; components are carefully machined and precise;

The reception lobby has a sculptural wall running its full length with roof lights over. The foyer is enclosed but rays of light and plants hanging from above make it feel luxuriously cave like; Discrete lift cores ensure a feeling of exclusivity due to a minimum number of apartments per typical floor lobby;

The internal planning of the apartments are designed with windows front and back optimising views, orientation and ventilation. Some apartments maximise the openness of the living space on the view side while other apartment types let the master bedroom share this aspect.

A terraced garden is formed as a unifying element and community focus to Stage 1 and Stage 2 creating northern views into this landscaped space from facing apartments in the western building. A ‘green courtyard’ between the eastern and western buildings link the ‘terrace garden’ to the secluded ‘fern garden’ while simultaneously letting light, landscaping and cross ventilation into the contiguous apartments;

The rooftop is used maximise the view, sunlight and openness in contrast to the entrance foyers cave like character.

The positioning of the buildings consider any future development on adjacent sites to ensure views, privacy and pedestrian links.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Buchan

Done tagging
Full screen

St Marks Apartments

Macmurray Road is a leafy environment addressed by this development with an overall atmosphere of elegance displaying predominantly pale textures and counterpoints of tactile accents; The building has smooth or polished white open framed forms with precision in areas requiring privacy; components are carefully machined and precise;

The reception lobby has a sculptural wall running its full length with roof lights over. The foyer is enclosed but rays of light and plants hanging from above make it feel luxuriously cave like; Discrete lift cores ensure a feeling of exclusivity due to a minimum number of apartments per typical floor lobby;

The internal planning of the apartments are designed with windows front and back optimising views, orientation and ventilation. Some apartments maximise the openness of the living space on the view side while other apartment types let the master bedroom share this aspect.

A terraced garden is formed as a unifying element and community focus to Stage 1 and Stage 2 creating northern views into this landscaped space from facing apartments in the western building. A ‘green courtyard’ between the eastern and western buildings link the ‘terrace garden’ to the secluded ‘fern garden’ while simultaneously letting light, landscaping and cross ventilation into the contiguous apartments;

The rooftop is used maximise the view, sunlight and openness in contrast to the entrance foyers cave like character.

The positioning of the buildings consider any future development on adjacent sites to ensure views, privacy and pedestrian links.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Buchan

Done tagging
Full screen

St Marks Apartments

Macmurray Road is a leafy environment addressed by this development with an overall atmosphere of elegance displaying predominantly pale textures and counterpoints of tactile accents; The building has smooth or polished white open framed forms with precision in areas requiring privacy; components are carefully machined and precise;

The reception lobby has a sculptural wall running its full length with roof lights over. The foyer is enclosed but rays of light and plants hanging from above make it feel luxuriously cave like; Discrete lift cores ensure a feeling of exclusivity due to a minimum number of apartments per typical floor lobby;

The internal planning of the apartments are designed with windows front and back optimising views, orientation and ventilation. Some apartments maximise the openness of the living space on the view side while other apartment types let the master bedroom share this aspect.

A terraced garden is formed as a unifying element and community focus to Stage 1 and Stage 2 creating northern views into this landscaped space from facing apartments in the western building. A ‘green courtyard’ between the eastern and western buildings link the ‘terrace garden’ to the secluded ‘fern garden’ while simultaneously letting light, landscaping and cross ventilation into the contiguous apartments;

The rooftop is used maximise the view, sunlight and openness in contrast to the entrance foyers cave like character.

The positioning of the buildings consider any future development on adjacent sites to ensure views, privacy and pedestrian links.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen