Sumner Home - Chris Fifield Building | ArchiPro

Sumner Home

Website

This spectacular hill property is the architect’s own home.  It was designed by the owner to maximise the panoramic views.  The 365m2 home is only one room deep at any point.  The ground floor comprises the double garage, children’s bedroom, guest bedroom, bathroom, and laundry. 

Upstairs, the split-level open plan living space encompasses the beautifully appointed kitchen, dining and lounge as well as an interconnected media room.  To facilitate manoeuvring vehicles, the house is suspended over a vehicle forecourt to form a covered arrival and departure area.      

The design includes eaves of varying depth to shade the house from the intense midday sun while letting in the warmth in the late afternoon and evening.     

Photo Credits: Geoff Trotter  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Sumner Home

This spectacular hill property is the architect’s own home.  It was designed by the owner to maximise the panoramic views.  The 365m2 home is only one room deep at any point.  The ground floor comprises the double garage, children’s bedroom, guest bedroom, bathroom, and laundry. 

Upstairs, the split-level open plan living space encompasses the beautifully appointed kitchen, dining and lounge as well as an interconnected media room.  To facilitate manoeuvring vehicles, the house is suspended over a vehicle forecourt to form a covered arrival and departure area.      

The design includes eaves of varying depth to shade the house from the intense midday sun while letting in the warmth in the late afternoon and evening.     

Photo Credits: Geoff Trotter  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Sumner Home

This spectacular hill property is the architect’s own home.  It was designed by the owner to maximise the panoramic views.  The 365m2 home is only one room deep at any point.  The ground floor comprises the double garage, children’s bedroom, guest bedroom, bathroom, and laundry. 

Upstairs, the split-level open plan living space encompasses the beautifully appointed kitchen, dining and lounge as well as an interconnected media room.  To facilitate manoeuvring vehicles, the house is suspended over a vehicle forecourt to form a covered arrival and departure area.      

The design includes eaves of varying depth to shade the house from the intense midday sun while letting in the warmth in the late afternoon and evening.     

Photo Credits: Geoff Trotter  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen