Tauranga House

Website

Upon entering the home vast rural views are captured through a large light filled glass void, this flows through to the reflection pool and linking Louvretec roof.

The kitchen, dining and living areas extend seamlessly out to large timber decks, covered outdoor area and pool. The piano room creates an intimate space for cosy evenings. The master suite and guest bedrooms are situated on the upper level, each with its own ensuite and dressing room. The linking bridge overlooking the void and reflection pool creates separation and privacy.

Cedar, stone cladding, large cantilevers and lay of the existing ground the house was designed to be somewhat organic in form and use the adjacent slopes to assist in the architecture and functionality of the home. A bridge from the upper floor links the house to the land where a private spa deck overlooks the Wairoa River and rural countryside below.   

Built by: Thorne Group.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Thorne Group Architecture

Done tagging
Full screen

Tauranga House

Upon entering the home vast rural views are captured through a large light filled glass void, this flows through to the reflection pool and linking Louvretec roof.

The kitchen, dining and living areas extend seamlessly out to large timber decks, covered outdoor area and pool. The piano room creates an intimate space for cosy evenings. The master suite and guest bedrooms are situated on the upper level, each with its own ensuite and dressing room. The linking bridge overlooking the void and reflection pool creates separation and privacy.

Cedar, stone cladding, large cantilevers and lay of the existing ground the house was designed to be somewhat organic in form and use the adjacent slopes to assist in the architecture and functionality of the home. A bridge from the upper floor links the house to the land where a private spa deck overlooks the Wairoa River and rural countryside below.   

Built by: Thorne Group.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Thorne Group Architecture

Done tagging
Full screen

Tauranga House

Upon entering the home vast rural views are captured through a large light filled glass void, this flows through to the reflection pool and linking Louvretec roof.

The kitchen, dining and living areas extend seamlessly out to large timber decks, covered outdoor area and pool. The piano room creates an intimate space for cosy evenings. The master suite and guest bedrooms are situated on the upper level, each with its own ensuite and dressing room. The linking bridge overlooking the void and reflection pool creates separation and privacy.

Cedar, stone cladding, large cantilevers and lay of the existing ground the house was designed to be somewhat organic in form and use the adjacent slopes to assist in the architecture and functionality of the home. A bridge from the upper floor links the house to the land where a private spa deck overlooks the Wairoa River and rural countryside below.   

Built by: Thorne Group.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen