Townhouse Renovation

Website

We had the pleasure of Working with Michael and Julia on an acquired 90’s townhouse located in central Sumner. Needing to move on from an earthquake damaged family home on the hills, as devastating as it was for them, they decided to turn unfortunate events into an exciting downsizing challenge. The selected townhouse of just 90m2 required a complete internal makeover, it was dark and tired - yet with their combined vision fitted their brief perfectly.

The home required from us, a new kitchen space, one in which was sleek and modern. The Kitchen had to fit the small space and be both the entertaining and dining area. For this purpose, we hid all cooking services behind doors, provided ample storage and bench space.

The bathroom required a complete rearrangement including the addition of a new bath, new skylight to bring natural light into the area, and a new custom designed vanity with cabinets.

Studio for Mike - custom designed workstation and cabinets for a TV and computer.

Lighting Design, fixtures, and fittings throughout - Adapting to the challenges of the concrete inter-floor system resulted in a beautiful track light system, perfect for Julias Art collection.

Julia and Mike now find themselves happily situated in the heart of Sumner, and their home provides the answer to their entertainment and family requirements. We are delighted with the result of this project and how it came together rather seamlessly, a commendable mention to all the professional contractors who pieced all the parts of the project together.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Yardley and Foster Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Townhouse Renovation

We had the pleasure of Working with Michael and Julia on an acquired 90’s townhouse located in central Sumner. Needing to move on from an earthquake damaged family home on the hills, as devastating as it was for them, they decided to turn unfortunate events into an exciting downsizing challenge. The selected townhouse of just 90m2 required a complete internal makeover, it was dark and tired - yet with their combined vision fitted their brief perfectly.

The home required from us, a new kitchen space, one in which was sleek and modern. The Kitchen had to fit the small space and be both the entertaining and dining area. For this purpose, we hid all cooking services behind doors, provided ample storage and bench space.

The bathroom required a complete rearrangement including the addition of a new bath, new skylight to bring natural light into the area, and a new custom designed vanity with cabinets.

Studio for Mike - custom designed workstation and cabinets for a TV and computer.

Lighting Design, fixtures, and fittings throughout - Adapting to the challenges of the concrete inter-floor system resulted in a beautiful track light system, perfect for Julias Art collection.

Julia and Mike now find themselves happily situated in the heart of Sumner, and their home provides the answer to their entertainment and family requirements. We are delighted with the result of this project and how it came together rather seamlessly, a commendable mention to all the professional contractors who pieced all the parts of the project together.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Yardley and Foster Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Townhouse Renovation

We had the pleasure of Working with Michael and Julia on an acquired 90’s townhouse located in central Sumner. Needing to move on from an earthquake damaged family home on the hills, as devastating as it was for them, they decided to turn unfortunate events into an exciting downsizing challenge. The selected townhouse of just 90m2 required a complete internal makeover, it was dark and tired - yet with their combined vision fitted their brief perfectly.

The home required from us, a new kitchen space, one in which was sleek and modern. The Kitchen had to fit the small space and be both the entertaining and dining area. For this purpose, we hid all cooking services behind doors, provided ample storage and bench space.

The bathroom required a complete rearrangement including the addition of a new bath, new skylight to bring natural light into the area, and a new custom designed vanity with cabinets.

Studio for Mike - custom designed workstation and cabinets for a TV and computer.

Lighting Design, fixtures, and fittings throughout - Adapting to the challenges of the concrete inter-floor system resulted in a beautiful track light system, perfect for Julias Art collection.

Julia and Mike now find themselves happily situated in the heart of Sumner, and their home provides the answer to their entertainment and family requirements. We are delighted with the result of this project and how it came together rather seamlessly, a commendable mention to all the professional contractors who pieced all the parts of the project together.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen