Walnut Ave

Website

Hidden down a long drive the house rises stoically on a generous section bordered by trees. An East - West running plan gives the spaces a common view of the leafy garden to the North. A series of bifolding doors from the dining space allows the interior to connect with an external deck and wider site.

The precast concrete wing walls add a veil of privacy between the interior and exterior life of this voluminous home. The exterior finishes focus on a natural material palette of steel, concrete and timber. Meanwhile the interior spaces are playful with colourful tile selections and bespoke finishes. The dramatic double height full glazed open living spaces contrast the more intimate spaces of the home. This shift in ceiling height and change in materiality helps to delineate between the varying functions of the rooms.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from AW Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Walnut Ave

Hidden down a long drive the house rises stoically on a generous section bordered by trees. An East - West running plan gives the spaces a common view of the leafy garden to the North. A series of bifolding doors from the dining space allows the interior to connect with an external deck and wider site.

The precast concrete wing walls add a veil of privacy between the interior and exterior life of this voluminous home. The exterior finishes focus on a natural material palette of steel, concrete and timber. Meanwhile the interior spaces are playful with colourful tile selections and bespoke finishes. The dramatic double height full glazed open living spaces contrast the more intimate spaces of the home. This shift in ceiling height and change in materiality helps to delineate between the varying functions of the rooms.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from AW Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Walnut Ave

Hidden down a long drive the house rises stoically on a generous section bordered by trees. An East - West running plan gives the spaces a common view of the leafy garden to the North. A series of bifolding doors from the dining space allows the interior to connect with an external deck and wider site.

The precast concrete wing walls add a veil of privacy between the interior and exterior life of this voluminous home. The exterior finishes focus on a natural material palette of steel, concrete and timber. Meanwhile the interior spaces are playful with colourful tile selections and bespoke finishes. The dramatic double height full glazed open living spaces contrast the more intimate spaces of the home. This shift in ceiling height and change in materiality helps to delineate between the varying functions of the rooms.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen