The Large House

Website

A house for all seasons perched majestically above Mangawhai.

The site dictated the design of this L-shaped house situated just outside Mangawhai.

The sweep of the post & beam cedar structure is designed to create year-round shelter from the local winds, while the low-slung shape of the house keeps it sitting unobtrusively within the landscape on top of the ridge.

The choice of materials – natural concrete and light birch ply tie in with the natural environment and the sense of relaxation that the owners requested. Running a successful business and with three children, it is important that the house works both as a family house and a space for relaxing and entertaining. The house allows the little kids to stay down one end of the house (or outside) while the big kids (adults) socialise down the other end of the house.

The sunken fire-pit is another great feature that keeps them out of the wind while still allowing them to enjoy the views through the main living area which has glass on both sides.

The home is heated by an underfloor heating system and the internal fireplace is large enough to cook pizza!

https://www.box.co.nz/portfolio/the-large-house/

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Box™

Show more categories!
Done tagging
Full screen

The Large House

A house for all seasons perched majestically above Mangawhai.

The site dictated the design of this L-shaped house situated just outside Mangawhai.

The sweep of the post & beam cedar structure is designed to create year-round shelter from the local winds, while the low-slung shape of the house keeps it sitting unobtrusively within the landscape on top of the ridge.

The choice of materials – natural concrete and light birch ply tie in with the natural environment and the sense of relaxation that the owners requested. Running a successful business and with three children, it is important that the house works both as a family house and a space for relaxing and entertaining. The house allows the little kids to stay down one end of the house (or outside) while the big kids (adults) socialise down the other end of the house.

The sunken fire-pit is another great feature that keeps them out of the wind while still allowing them to enjoy the views through the main living area which has glass on both sides.

The home is heated by an underfloor heating system and the internal fireplace is large enough to cook pizza!

https://www.box.co.nz/portfolio/the-large-house/

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Box™

Show more categories!
Done tagging
Full screen

The Large House

A house for all seasons perched majestically above Mangawhai.

The site dictated the design of this L-shaped house situated just outside Mangawhai.

The sweep of the post & beam cedar structure is designed to create year-round shelter from the local winds, while the low-slung shape of the house keeps it sitting unobtrusively within the landscape on top of the ridge.

The choice of materials – natural concrete and light birch ply tie in with the natural environment and the sense of relaxation that the owners requested. Running a successful business and with three children, it is important that the house works both as a family house and a space for relaxing and entertaining. The house allows the little kids to stay down one end of the house (or outside) while the big kids (adults) socialise down the other end of the house.

The sunken fire-pit is another great feature that keeps them out of the wind while still allowing them to enjoy the views through the main living area which has glass on both sides.

The home is heated by an underfloor heating system and the internal fireplace is large enough to cook pizza!

https://www.box.co.nz/portfolio/the-large-house/

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen