Greenwood Roche Project Lawyers

Website

Greenwood Roche is a medium sized legal practice with 3 offices across the main centres of New Zealand. Their new Wellington office moved from Level 9 to 13 within the building that housed their establishing offices 12 years ago. The new space was to reflect their vibrant, tight-knit office culture, while opening up the work environment and maximising waterfront views. With the addition of staff, meeting rooms and function space as well as a transition to open plan working , the illusion of space was the primary challenge.


Despite a high density floor plate and low ceilings, a sense of height and volume is achieved by a holistic, 3-dimensional ‘carving’ of space. Sculptural forms frame the reception pod, opening up towards the view. Overhead, a white plane rakes upward, lifting into the black acoustic ceiling that connects all communal spaces.  Solid walls and workstations are set back from the perimeter, increasing space and bringing exterior views in across the office.  

NZIA 2020 - Wellington Architecture Awards Winner, Interior Architecture 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Entry & Reception
Waiting Area
Entry & Reception
Kitchen
Exterior Meeting Rooms
Exterior Utility & Quiet Rooms
Entry to Utility Room
Open Office Area
Open Office Area

Products in this project

Professionals used on this project

Also from CUSTANCE

Done tagging
Full screen

Greenwood Roche Project Lawyers

Greenwood Roche is a medium sized legal practice with 3 offices across the main centres of New Zealand. Their new Wellington office moved from Level 9 to 13 within the building that housed their establishing offices 12 years ago. The new space was to reflect their vibrant, tight-knit office culture, while opening up the work environment and maximising waterfront views. With the addition of staff, meeting rooms and function space as well as a transition to open plan working , the illusion of space was the primary challenge.


Despite a high density floor plate and low ceilings, a sense of height and volume is achieved by a holistic, 3-dimensional ‘carving’ of space. Sculptural forms frame the reception pod, opening up towards the view. Overhead, a white plane rakes upward, lifting into the black acoustic ceiling that connects all communal spaces.  Solid walls and workstations are set back from the perimeter, increasing space and bringing exterior views in across the office.  

NZIA 2020 - Wellington Architecture Awards Winner, Interior Architecture 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Entry & Reception
Waiting Area
Entry & Reception
Kitchen
Exterior Meeting Rooms
Exterior Utility & Quiet Rooms
Entry to Utility Room
Open Office Area
Open Office Area

Products in this project

Professionals used on this project

Also from CUSTANCE

Done tagging
Full screen

Greenwood Roche Project Lawyers

Greenwood Roche is a medium sized legal practice with 3 offices across the main centres of New Zealand. Their new Wellington office moved from Level 9 to 13 within the building that housed their establishing offices 12 years ago. The new space was to reflect their vibrant, tight-knit office culture, while opening up the work environment and maximising waterfront views. With the addition of staff, meeting rooms and function space as well as a transition to open plan working , the illusion of space was the primary challenge.


Despite a high density floor plate and low ceilings, a sense of height and volume is achieved by a holistic, 3-dimensional ‘carving’ of space. Sculptural forms frame the reception pod, opening up towards the view. Overhead, a white plane rakes upward, lifting into the black acoustic ceiling that connects all communal spaces.  Solid walls and workstations are set back from the perimeter, increasing space and bringing exterior views in across the office.  

NZIA 2020 - Wellington Architecture Awards Winner, Interior Architecture 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Entry & Reception
Waiting Area
Entry & Reception
Kitchen
Exterior Meeting Rooms
Exterior Utility & Quiet Rooms
Entry to Utility Room
Open Office Area
Open Office Area

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen